Pensionsselskaber halter bagefter på biodiversitetsområdet
I går startede FN’s topmøde, COP15, i Montreal i Canada. Biodiversitet er på dagsordenen og her skal danske pensionskasser for alvor i gang, hvis de vil være frontløbere på området, viser rapport.
Mens danske pensionsselskaber er gået forrest i kampen mod klimaforandringerne, er det ikke mange pensionskroner, der bliver målrettet til at afbøde den naturkrise, som verden også står i.
En rapport fra F&P viser, at det kun er omkring 3 ud af 14 danske pensionsselskaber, der i øjeblikket arbejder med en ny rapporteringsstandard for biodiversitet, TNFD.
Alle 14 pensionskasser arbejder dog efter den tilsvarende standard for klimaet, TCFD.
Det skriver Finans.
Læs også: Pensionsselskaber: Bæredygtighedsrapport favoriserer de store aktører
Tom Vile Jensen, underdirektør i F&P, forklarer, at grunden kan findes i de miljømål, som man i EU trækker ned over den finansielle sektor, der hovedsageligt handler om klima.
EU’s miljømål indeholder også punkter med biodiversitet, men man regner med, at de først bliver vedtaget i løbet af 2023.
Ifølge Kristina Øgaard, rådgiver for den finansielle sektor om bæredygtighed hos konsulenthuset Accenture, er biodiversitet desuden et svært område at måle på, og derfor mener hun, at det er forståeligt, at pensionsselskaberne halter bagud på området.
Læs også: Rapport: Flere pensionsselskaber nøler med aktivt ejerskab
Det kan FN’s topmøde, COP15, i Montreal i Canada måske hjælpe med. I går begyndte mødet, hvor 200 lande skal nå til enighed om en aftale, der rummer fælles målsætninger for, hvordan man kan bevare biodiversitet – i stil med Parisaftalen fra 2015.
Og en rapport fra World Economic Forum, der viser, hvordan halvdelen af den internationale BNP er bundet op omkring verdens ressourcer, er også grunden til, at Mads Steinmüller, chef for ansvarlige investeringer i Danica Pension, vender snuden mod COP15 i næste uge.
”Det er virkelig tankevækkende, at over halvdelen af verdens BNP enten er moderat eller meget påvirket af biodiversiteten og naturen. Derfor er vi som investor også nødt til at forstå, hvordan det kommer til at påvirke vores investeringer, hvis den natur eller de materialer, som virksomhederne bruger, ikke længere er tilgængelige,” siger han til Finans.
- HCL