24.05.2022  |  Klima, miljø og energi

Pensionsselskaber: Bæredygtighedsrapport favoriserer de store aktører

En ny rapport placerer pensionsselskaberne Topdanmark og Velliv i bunden af bæredygtighedslisten. De mener imidlertid, at undersøgelsen tilgodeser store virksomheder.

Bæredygtigheden har fremgang i den danske pensionssektor, men endnu en gang ligger TopDanmark og Velliv i bunden af en bæredygtighedsrapport, som pensionsmægleren Söderberg & Partners årligt sender ud.

Det skriver Børsen.

Placeringen var imidlertid ikke overraskende for de to pensionsselskaber. Hos Velliv handler det blandt andet om, at man er på vej til af få godkendt en række tiltag og står klar med en dugfrisk klimastrategi.

Læs også: PensionDanmark investerer i grønne færgeløsninger til de danske småøer

Begge peger dog på, at undersøgelsen henvender sig mere til de store selskaber. Det handler om ressourcer, mener Sandra Metoyer, der er chef for ESG hos Velliv.

”Man kan faktisk drage paralleller til ESG-rating af virksomheder. Jo større virksomheder er, jo bedre mulighed har de for at få en god ESG-rating. Det handler om ressourcer og kapacitet”, siger hun.

Læs også: Kun tre ud af de 17 danske pensionsselskaber har sat kortsigtede klimamål

Ifølge Lotte Anker Svendsen, der er ansvarlig for rapporten og business specialist hos Söderberg & Partners, tages der dog forbehold for de medvirkendes virksomheders størrelsesforskelle ved at kigge på parametre i forhold til formue.

Hun understreger samtidig, at der generelt set ses en positiv udvikling for virksomhederne i de fem år, som pensionsmægleren har lavet rapporten.

Undersøgelsen, der blandt andet undersøger selskabernes engagement og ansvarligt ejerskab, bæredygtige investeringer og værdiskabelse, placerer samtidig Danica, PFA og Sampension i toppen af listen.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere