24.05.2022 | Klima, miljø og energi
Pensionsselskaber: Bæredygtighedsrapport favoriserer de store aktører
En ny rapport placerer pensionsselskaberne Topdanmark og Velliv i bunden af bæredygtighedslisten. De mener imidlertid, at undersøgelsen tilgodeser store virksomheder.
Bæredygtighedsrapporten giver Danica, PFA og Sampension topkarakterer for deres bæredygtighedsinsatser. Arkivfoto.
Bæredygtigheden har fremgang i den danske pensionssektor, men endnu en gang ligger TopDanmark og Velliv i bunden af en bæredygtighedsrapport, som pensionsmægleren Söderberg & Partners årligt sender ud.
Det skriver Børsen.
Placeringen var imidlertid ikke overraskende for de to pensionsselskaber. Hos Velliv handler det blandt andet om, at man er på vej til af få godkendt en række tiltag og står klar med en dugfrisk klimastrategi.
Læs også: PensionDanmark investerer i grønne færgeløsninger til de danske småøer
Begge peger dog på, at undersøgelsen henvender sig mere til de store selskaber. Det handler om ressourcer, mener Sandra Metoyer, der er chef for ESG hos Velliv.
”Man kan faktisk drage paralleller til ESG-rating af virksomheder. Jo større virksomheder er, jo bedre mulighed har de for at få en god ESG-rating. Det handler om ressourcer og kapacitet”, siger hun.
Læs også: Kun tre ud af de 17 danske pensionsselskaber har sat kortsigtede klimamål
Ifølge Lotte Anker Svendsen, der er ansvarlig for rapporten og business specialist hos Söderberg & Partners, tages der dog forbehold for de medvirkendes virksomheders størrelsesforskelle ved at kigge på parametre i forhold til formue.
Hun understreger samtidig, at der generelt set ses en positiv udvikling for virksomhederne i de fem år, som pensionsmægleren har lavet rapporten.
Undersøgelsen, der blandt andet undersøger selskabernes engagement og ansvarligt ejerskab, bæredygtige investeringer og værdiskabelse, placerer samtidig Danica, PFA og Sampension i toppen af listen.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Medarbejder

CO2-reduktion forudsætter tusindvis af nye medarbejdere i industrien
En analyse fra Industriens Uddannelser viser, at der kommer massiv merefterspørgsel på faglærte og ufaglærte medarbejdere i industrien i takt med, at investeringer i grøn omstilling rulles ud.