24.05.2022 | Klima, miljø og energi
Pensionsselskaber: Bæredygtighedsrapport favoriserer de store aktører
En ny rapport placerer pensionsselskaberne Topdanmark og Velliv i bunden af bæredygtighedslisten. De mener imidlertid, at undersøgelsen tilgodeser store virksomheder.
Bæredygtighedsrapporten giver Danica, PFA og Sampension topkarakterer for deres bæredygtighedsinsatser. Arkivfoto.
Bæredygtigheden har fremgang i den danske pensionssektor, men endnu en gang ligger TopDanmark og Velliv i bunden af en bæredygtighedsrapport, som pensionsmægleren Söderberg & Partners årligt sender ud.
Det skriver Børsen.
Placeringen var imidlertid ikke overraskende for de to pensionsselskaber. Hos Velliv handler det blandt andet om, at man er på vej til af få godkendt en række tiltag og står klar med en dugfrisk klimastrategi.
Læs også: PensionDanmark investerer i grønne færgeløsninger til de danske småøer
Begge peger dog på, at undersøgelsen henvender sig mere til de store selskaber. Det handler om ressourcer, mener Sandra Metoyer, der er chef for ESG hos Velliv.
”Man kan faktisk drage paralleller til ESG-rating af virksomheder. Jo større virksomheder er, jo bedre mulighed har de for at få en god ESG-rating. Det handler om ressourcer og kapacitet”, siger hun.
Læs også: Kun tre ud af de 17 danske pensionsselskaber har sat kortsigtede klimamål
Ifølge Lotte Anker Svendsen, der er ansvarlig for rapporten og business specialist hos Söderberg & Partners, tages der dog forbehold for de medvirkendes virksomheders størrelsesforskelle ved at kigge på parametre i forhold til formue.
Hun understreger samtidig, at der generelt set ses en positiv udvikling for virksomhederne i de fem år, som pensionsmægleren har lavet rapporten.
Undersøgelsen, der blandt andet undersøger selskabernes engagement og ansvarligt ejerskab, bæredygtige investeringer og værdiskabelse, placerer samtidig Danica, PFA og Sampension i toppen af listen.
- HCL
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.