30.03.2015  |  Klima, miljø og energi

Pernille Blach Hansen er ny formand for grøn bestyrelse

Kirsten Brosbøl (S) har valgt Pernille Blach Hansen fra Grundfos som formand for den grønne pulje MUDP, der i år skal uddele 130 mio. kr.

Miljøminister Kirsten Brosbøl har udpeget Grundfos’ bæredygtighedsdirektør Pernille Blach Hansen til formand for Miljøministeriets pulje til udvikling af miljøteknologi (MUDP), der skal fremtidssikre en bæredygtig udvikling og booste grøn teknologi. 

Læs også: Det offentlige kan nu nemt vælge miljømærkede varer

Miljøministeren mener, at Pernille Blach Hansen er et kompetent kort til at sikre, at det store potentiale indenfor grøn teknologi bliver forløst. 

"Der er milliardpotentialer i at udvikle nye grønne løsninger, og derfor fremtidssikrer vi støtten til grøn teknologi. Med Pernille Blach Hansen i spidsen for den nye bestyrelse, står vi stærkere i forhold til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark og samtidig gøre verden grønnere”, siger Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse og forklarer, at Pernille Blach Hansen er den rette til at varetage et job i det felt:

”Pernille Blach Hansen har lige præcis de kvaliteter, vi har brug for: et kæmpe engagement, visioner for bæredygtige løsninger og solid erfaring fra erhvervslivet”.

Læs også: Skadelige stoffer skal ud af regntøj og gummistøvler

MUDP er i 2015 kommet på finansloven for at fremtidssikre støtten til grøn teknologi. Desuden er puljen blevet forhøjet med 20 mio. kroner årligt over fire år. I år skal der i alt uddeles 130 mio. kr.

Miljøministeriet har støttet miljøteknologi via MUDP siden 2008, og miljøministeren vil snart udpege de resterende syv bestyrelsesmedlemmer. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere