23.10.2019  |  Klima, miljø og energi

Plejecenters nye iPad-tasker er syet af Berendsens kasserede SOSU-tøj

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når medarbejderne hos Leos Plejecenter tager nyt arbejdstøj på om morgenen, svinger de samtidig en iPad-taske over skulderen, der er lavet af plejecenterets brugte og kasserede tøj, som syes af Berendsens CSR-partner I Tråd Med Verden.

En papirløs kommune med miljøvenlige iPad-tasker

I naturskønne Tønder Kommune passer de godt på miljøet. For at fremme kommunens mål om at blive papirløse er plejecentrene blevet udstyret med iPads, som SOSU'erne skal have med sig, når de dagligt besøger de ældre. På deres iPads kan SOSU'erne bl.a. se og opdatere den enkelte borgers medicinlister, som tidligere blev udfyldt på papir – men selvom digitaliseringen på mange måder gør hverdagen nemmere, kan det i praksis være en udfordring for medarbejderne at håndtere kørestole og madbakker til de ældre med en iPad under armen. Derfor valgte Heidi Kristensen, som er beklædningsansvarlig hos Leos Plejecenter i Tønder, at kontakte Berendsen for at høre, om de kunne hjælpe dem med nogle iPad-tasker. Og som hun fortæller her, fandt de sammen frem til, at iPad-taskerne skulle sys af det arbejdstøj, som Berendsen allerede udlejer, vasker og med tiden kasserer for Leos Plejecenter: 

Hvis et stykke tøj smides til vask med en kuglepen i lommen, kan det sprede pletter til tøjet i en hel vaskemaskine, så det skal kasseres – selvom der stadig er meget godt stof i det. Så det er alletiders, at de kasserede tekstiler nu genbruges til nye tasker, som endda passer perfekt til vores arbejdstøj, fordi de er syet af samme stof. Jeg synes, det er fantastisk, at Berendsen tænker så langt for at undgå tekstilspild – ligesom det betyder meget for os, at Berendsen også vasker vores tøj ud fra Svanemærkets krav, transporterer det miljøvenligt og reparerer tøjet løbende, så det holder længere. Og jeg har allerede talt med flere andre plejecentre i kommunen, som viser stor interesse for de bæredygtige iPad-tasker”.

Taskerne er syet hos Berendsens CSR-partner: I Tråd Med Verden

SOSU'ernes nye iPad-tasker er ikke kun miljømæssigt – men også menneskeligt – bæredygtige, da taskerne er syet af udsatte kvinder fra den socialøkonomiske virksomhed I Tråd Med Verden (ITMV). Berendsen gør en stor indsats for både at forlænge levetiden på deres tekstiler og hjælpe udsatte mennesker i job – og som Berendsens faste CSR-partner har ITMV allerede syet hundredvis af vaskeposer og tasker ud af Berendsens kunders kasserede tekstiler.

Kvinderne på vores sy-værksteder har psykiske eller fysiske problemer, som gør det svært for dem at passe et normalt job i erhvervslivet – men iPad-taskerne kan de sidde og sy her hos os i deres eget tempo. Det betyder meget for kvindernes arbejdsgejst, at der er en rigtig kunde i den anden ende, som reelt betaler for og bruger taskerne. Og det gør syopgaverne mere meningsfulde, at iPad-taskerne giver kasserede tekstiler ny værdi og hjælper Tønder med den digitale omstilling, som også gør kommunen grønnere", siger Martha Nina Ozmec, ITMV's daglige leder.

Du kan læse mere om Berendsens samarbejde med ITMV i artiklen her 

Sammen om bæredygtig produktudvikling

Berendsen har som vision, at de vil drive CSR-agendaen på det danske marked – og Berendsen tror på, at de bedst kan gøre en forskel for FN's verdensmål, miljøet og mennesker i tæt partnerskab med deres kunder, leverandører og andre samarbejdspartnere. Derfor er det en glæde for Berendsen, når deres kunder som Leos Plejecenter er åbne for nytænkende og bæredygtige idéer.

"Vi mærker i dén grad, at miljøet og social ansvarlighed er kommet på agendaen hos landets kommuner – og vi arbejder hele tiden på at udvikle innovative produkter og services, der kan bane vej for, at vores kunder bliver mere bæredygtige. IPad-taskerne til Leos Plejecenter i Tønder Kommune er et godt eksempel på, at vi i fællesskab med vores kunder finder nye løsninger, som gør både dem og os mere miljøvenlige – og som samtidig påvirker samfundet positivt ved at skabe beskæftigelse for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Dén type bæredygtige samarbejder er vi meget begejstrede for", siger Berendsen Danmarks administrerende direktør, Henrik Luxhøj.

Ved Folkemødet 2019 præsenterede Berendsen deres nye kollektion af CSR-duge, som er syet af kasserede duge fra deres hotel- og restaurantkunder. Læs artiklen her 


Om tekstilforbruget i EU og Danmark

Mere fra Elis Danmark A/S

Elis Danmark A/S

www.elis.com

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere