25.06.2019  |  Klima, miljø og energi

PlusByg for virksomheder – nyt liv til genbrugelige materialer

Indhold fra partner Hvad er dette?

PlusByg er AffaldPlus’ genbrugsbyggemarked. Her bliver virksomheders genbrugelige materialer omsat, så andre kan få glæde af dem i nye byggeprojekter. Det er cirkulær økonomi, som kan spare virksomhederne for udgifter til affaldshåndtering.

I PlusByg på Fiskerhusvej i Næstved står trælægter, fodlister og gamle døre side om side med vinduer, håndvaske og isolering. Materialerne har måske lidt patina eller en ridse og er nok ikke pakket ind – til gengæld er det nemt at se, hvad man får med hjem. Varerne på hylderne er nemlig genbrugelige materialer og udstyr fra fx håndværkere eller butikker, eller også er det fejlindkøb eller udskiftningsvarer, som kunderne på vores genbrugspladser har indleveret.

Formålet med PlusByg er at levetidsforlænge materialerne – at give dem nyt liv i et nyt byggeprojekt. Når vi levetidsforlænger, udskyder vi det tidspunkt, hvor materialet skal affaldsbehandles. Og samtidig udskyder vi behovet for indvinding af nye råstoffer – en proces der altid er ekstremt energikrævende og sætter store CO2-aftryk.

Nemt og gratis for virksomheden
I PlusByg modtager vi materialer og udstyr til direkte genbrug fra virksomhederne – og fordi AffaldPlus på den måde sparer udgifter til håndtering og transport af materialerne, er det gratis for virksomhederne at aflevere deres effekter på Fiskerhusvej. Kører virksomheden derimod på genbrugspladsen med dem, koster det 153,- kr. pr. besøg (ekskl. moms). Der er altså penge at spare for virksomheden ved at aflevere direkte til PlusByg.

Samtidig har vi gjort det let og fleksibelt at aflevere ting til PlusByg. Virksomhederne kan aflevere materialer og udstyr til direkte genbrug døgnet rundt og kan endda låne materiel til aflæsning af tunge og store affaldsemner. Det gør det hurtigere at komme af med materialerne. Alt, det kræver, er en aftale med AffaldPlus, så man via en nøglebrik kan få adgang uden for åbningstid.

Etableringen af PlusByg er en aktivitet i projektet "Mærk Næstved – Bæredygtig Grøn Byudvikling", som får støtte fra EU's Regionalfond.

Yderligere information

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere