31.03.2021 | Klima, miljø og energi
Podcast: Bæredygtig arkitektur med Vibeke Grupe Larsen
Indhold fra partner Hvad er dette?
Den traditionelle tankegang omkring arkitekter er, at de skal designe huse, som folk skal arbejde eller bo i, og at det skal se pænt ud. Men arkitekter har en væsentlig større rolle at spille i byggeriets grønne omstilling. Læs og lyt her...
”Arkitekter kan så meget mere end at være æstetiske komponenter”, siger Vibeke Grupe Larsen i denne samtale med Bæredygtig Business’ vært Steffen Max Høgh. Vibeke Grupe Larsen er erhvervsforsker og har skrevet en guide, der hedder "De 17 Verdensmål - Sådan kommer I i gang!".
Steffen Max Høgh er ret vild med den guide, fordi den er praktisk orienteret, den er anvendelig og lige til at gå til, og så gennemgår den hele arkitektbranchen, og fortæller både hvad arkitektvirksomheder selv kan gøre, og hvad de kan gøre i kraft af deres forretning. Men virksomheder i alle brancher kan få noget ud af at læse guiden og lytte til podcasten, mener værten på Bæredygtig Business.
Derfor har han inviteret Vibeke Grupe Larsen på besøg hos HOLMRIS B8 til en snak om hvilke ting, der skal flyttes for at få sat skub i den bæredygtige udvikling i byggebranchen og hos arkitektvirksomheder. De to taler blandt andet om ”Totalværdi” - det vil sige, at man skal forholde sig til både social værdi, økonomisk værdi og miljømæssig værdi. Og så handler det også om, hvad der kan komme tilbage af indtjening til virksomheden. Men hvad skal man som virksomhed konkret gøre, hvis man vil i gang med verdensmål og bæredygtighed?
”Lav et grønt regnskab for jeres egen virksomhed. Det giver fokus på det, der måske ikke virker og hjælper med at finde ud af, hvad I kan gøre anderledes, og dermed hvor I kan spare både penge og tage hensyn til miljøet”, svarer Vibeke Grupe Larsen.
Steffen og hans gæst diskuterer endvidere, hvorfor møbler og deres bæredygtighed også spiller en væsentlig rolle i forhold til bæredygtigt byggeri.
Klima, miljø og energi

Podcast: Kommunikation og Purpose med Martin Ankerstjerne
I en verden med større fokus på bæredygtighed og politik er virksomheder nødt til at forholde sig til andet end blot det, de sælger. De skal være helt skarpe på deres kernefortælling og deres purpose og tage aktiv del i den politiske dagsorden.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Influencer Marketing med Louise Bonfils Høck
Virker Influencer Marketing? Ja, siger Louise Bonfils Høck, som har skrevet en bog om emnet. Hun fortæller, at Influencers har stor magt, og brugt strategisk kan de bringe virksomhedernes grønne budskaber ud til rigtig mange mennesker.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: ”Målbar” og fremtidens klimaudledning
Både forhandlere, brands og producenter er nødt til aktivt at forholde sig til, hvad der er i de produkter, de fremstiller, sælger, køber eller markedsfører. Fordi produkters klimaudledning er blevet et vigtigt konkurrenceparameter.
Indhold fra partner
Samfund

Bæredygtige investeringer med DoLand
Den ”almindelige” dansker og især den kvindelige del af befolkningen, skal have mulighed for at investere deres penge bæredygtigt. Det vil start-up virksomheden DoLand gerne hjælpe med, og noget tyder på, at strategien virker. Læs mere her.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: SDG Business Booster
Kan små og mellemstore virksomheder lære af store virksomheders erfaringer med bæredygtighed? Ja, i den grad. Det viser projektet ”SDG Business Booster”, som du kan høre mere om her, hvor Steffen Max Høgh interviewer nogle af hovedaktørerne i projektet.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bæredygtig Business med FLSmidth
"Vi har ikke tid til at fravælge de små forbedringer på bæredygtighedsområdet, mens vi venter på de store spring”, siger dagens gæst Fleming Voetmann fra FLSmidth, hvis to fokusområder er cement og minedrift. Læs mere i artiklen og lyt til podcasten.
Indhold fra partner