31.03.2021 | Klima, miljø og energi
Podcast: Bæredygtig arkitektur med Vibeke Grupe Larsen
Indhold fra partner Hvad er dette?
Den traditionelle tankegang omkring arkitekter er, at de skal designe huse, som folk skal arbejde eller bo i, og at det skal se pænt ud. Men arkitekter har en væsentlig større rolle at spille i byggeriets grønne omstilling. Læs og lyt her...
”Arkitekter kan så meget mere end at være æstetiske komponenter”, siger Vibeke Grupe Larsen i denne samtale med Bæredygtig Business’ vært Steffen Max Høgh. Vibeke Grupe Larsen er erhvervsforsker og har skrevet en guide, der hedder "De 17 Verdensmål - Sådan kommer I i gang!".
Steffen Max Høgh er ret vild med den guide, fordi den er praktisk orienteret, den er anvendelig og lige til at gå til, og så gennemgår den hele arkitektbranchen, og fortæller både hvad arkitektvirksomheder selv kan gøre, og hvad de kan gøre i kraft af deres forretning. Men virksomheder i alle brancher kan få noget ud af at læse guiden og lytte til podcasten, mener værten på Bæredygtig Business.
Derfor har han inviteret Vibeke Grupe Larsen på besøg hos HOLMRIS B8 til en snak om hvilke ting, der skal flyttes for at få sat skub i den bæredygtige udvikling i byggebranchen og hos arkitektvirksomheder. De to taler blandt andet om ”Totalværdi” - det vil sige, at man skal forholde sig til både social værdi, økonomisk værdi og miljømæssig værdi. Og så handler det også om, hvad der kan komme tilbage af indtjening til virksomheden. Men hvad skal man som virksomhed konkret gøre, hvis man vil i gang med verdensmål og bæredygtighed?
”Lav et grønt regnskab for jeres egen virksomhed. Det giver fokus på det, der måske ikke virker og hjælper med at finde ud af, hvad I kan gøre anderledes, og dermed hvor I kan spare både penge og tage hensyn til miljøet”, svarer Vibeke Grupe Larsen.
Steffen og hans gæst diskuterer endvidere, hvorfor møbler og deres bæredygtighed også spiller en væsentlig rolle i forhold til bæredygtigt byggeri.
Klima, miljø og energi

Podcast: Plantemad - fra niche til allemandseje
Engang var plantemælk noget som få mennesker drak, fordi de ikke kunne tåle laktose. Men så ændrede Naturli’ strategi og gjorde plantemad hipt! Mød direktør og selvudnævnt poster boy Henrik Lund i Bæredygtig Business.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: HR og bæredygtighedstsunamien
”Bæredygtighed kommer til at rulle ind over danske virksomhederne som en tsunami de næste to år. Og de virksomheder, der ikke er med på vognen, vil få sværere og sværere ved at rekruttere de medarbejdere, de har brug for”, siger dagens gæst
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Omstilling til fremtiden med Peter Hesseldahl
Steffen Max Høgh taler med journalist, fremtidsforsker og forfatter Peter Hesseldahl om, hvordan vi redder verden.
Indhold fra partner
Kommunikation

Podcast: Bæredygtighed og Marketing med Julie Daugaard
Vært Steffen Max Høgh går i denne sæson af podcasten Bæredygtig Business i dybden med, hvordan de forskellige kerneområder i en virksomhed bidrager til den bæredygtige omstilling. I dag handler det om marketing.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed er en kæmpe ledelsesopgave
Ledere som vil forstå, hvordan de skal gribe bæredygtighed an, kan med stor fordel lytte til denne episode. Her gennemgår vi alle de udfordringer og mulige løsninger, som ledelsen står overfor, hvis de vil være en ”Klimaklar virksomhed”.
Indhold fra partner
Kommunikation

Podcast: CSR-kommunikation med Line Schmeltz Dam
Strategisk kommunikation med fokus på CSR og samfundsansvar har ændret sig markant i løbet af de sidste 10 år. Før troede virksomhederne ikke, at forbrugerne var interesserede i emnet. Nu ved de fleste, at CSR-kommunikation er et must!
Indhold fra partner