31.03.2021  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Bæredygtig arkitektur med Vibeke Grupe Larsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den traditionelle tankegang omkring arkitekter er, at de skal designe huse, som folk skal arbejde eller bo i, og at det skal se pænt ud. Men arkitekter har en væsentlig større rolle at spille i byggeriets grønne omstilling. Læs og lyt her...

”Arkitekter kan så meget mere end at være æstetiske komponenter”, siger Vibeke Grupe Larsen i denne samtale med Bæredygtig Business’ vært Steffen Max Høgh. Vibeke Grupe Larsen er erhvervsforsker og har skrevet en guide, der hedder "De 17 Verdensmål - Sådan kommer I i gang!".

Steffen Max Høgh er ret vild med den guide, fordi den er praktisk orienteret, den er anvendelig og lige til at gå til, og så gennemgår den hele arkitektbranchen, og fortæller både hvad arkitektvirksomheder selv kan gøre, og hvad de kan gøre i kraft af deres forretning. Men virksomheder i alle brancher kan få noget ud af at læse guiden og lytte til podcasten, mener værten på Bæredygtig Business.

Derfor har han inviteret Vibeke Grupe Larsen på besøg hos HOLMRIS B8 til en snak om hvilke ting, der skal flyttes for at få sat skub i den bæredygtige udvikling i byggebranchen og hos arkitektvirksomheder. De to taler blandt andet om ”Totalværdi” - det vil sige, at man skal forholde sig til både social værdi, økonomisk værdi og miljømæssig værdi. Og så handler det også om, hvad der kan komme tilbage af indtjening til virksomheden. Men hvad skal man som virksomhed konkret gøre, hvis man vil i gang med verdensmål og bæredygtighed?

”Lav et grønt regnskab for jeres egen virksomhed. Det giver fokus på det, der måske ikke virker og hjælper med at finde ud af, hvad I kan gøre anderledes, og dermed hvor I kan spare både penge og tage hensyn til miljøet”, svarer Vibeke Grupe Larsen.

Steffen og hans gæst diskuterer endvidere, hvorfor møbler og deres bæredygtighed også spiller en væsentlig rolle i forhold til bæredygtigt byggeri.

Find guiden, som Vibeke Grupe Larsen har forfattet her

Lyt til podcasten her

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere