27.08.2020  |  Strategi & ledelse

Podcast: Bestyrelsesarbejde og Bæredygtighed

Indhold fra partner Hvad er dette?

Fremtidens ”Licence to Operate” bliver at forstå, hvilken rolle man som virksomhed spiller i samfundet. Og dér har bestyrelsen en meget vigtig rolle! Virksomhedens stakeholders forventer nemlig, at man som bestyrelse forstår at gribe bæredygtighed an.

Ordene herover kommer fra Jeanette Fangel Løgstrup, som er tidligere direktør for samfundsansvar og bæredygtighed i Danske Bank og som i det hele taget har beskæftiget sig med bæredygtighed samt med kommunikation og branding.

Og vil man bæredygtighed, er det vigtigt, at det gennemsyrer en virksomheds DNA og hele kulturen i virksomheden. Det vil sige både hos medarbejderne, i topledelsen, men i særdeleshed også i bestyrelsen.

Samtidig kan en bestyrelse ikke bare regne med, at der er ”nogle andre” der tager den praktiske bæredygtighedsbold og dribler den i mål. Det handler i høj grad om strategi og forretning, og det skal en bestyrelse mestre på det strategiske niveau, siger podcastens gæst Jeanette Fangel Løgstrup.

Steffen Max Høgh fra Bæredygtig Business ved om nogen hvad det vil sige, at arbejde for en virksomhed, hvor bæredygtighed er en integreret del af DNA’et. Han er CSR-direktør i HolmrisB8, design- og indretningsvirksomheden, der siger, at ansvarlighed er en del af deres arv.

Derfor taler han med Jeanette Fangel Løgstrup om bæredygtighed i bestyrelsen og kommer forbi emner som etik, omdømme, samfundsansvar, purpose, forretningsstrategi, risici – men også muligheder. For selvom nogle virksomheder måske fokuserer på de områder, hvor der kan være problemer i deres værdikæder, så bør de også fokusere på alle de muligheder, en bæredygtig strategi giver virksomheden og som kan hjælpe dem med at positionere sig overfor konkurrenterne.

Så en bestyrelse bør have fokus på både risikoperspektiver, såsom klimakrisen og såkaldte mulighedsperspektiver, hvor det er oplagt at opbygge strategien – og ikke mindst udføre den praktisk – i forhold til FN’s Verdensmål.

Hør episoden her: https://soundcloud.com/baredygtigbusiness/s5e14-bestyrelsesarbejde-og-baeredygtighed

Mere fra SustainBusiness

SustainBusiness

https://sustainbusiness.dk/

Vi har fokus på at skabe reel forandring I SustainBusiness lægger vi idealismen på hylden og hjælper virksomheder med at tjene penge på at tage et socialt og miljømæssigt ansvar. Vi mener nemlig, at den grønne agenda kun kan lykkes, når virksomhederne formår at omsætte deres strategi til konkret handling til gavn for kunder, me…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere