27.02.2020  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Er ESG det nye CSR?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Environmental, Social and Governance” forkortes ESG, og det bliver fremover en vigtig del af en virksomheds kerneforretning. forudser Birgitte Mogensen, som Steffen Max Høgh har interviewet. Hun er formand for CSR-udvalget i FSR – danske revisorer.

CSR har bidt sig fast i de fleste virksomheders kerneforretning, også hos Holmris B8, hvor Steffen Max Høgh til daglig er CSR-direktør. Men et nyt begreb er også ved at vinde indpas flere steder – og det er ESG. Og hvad er nu det for noget? Hvad kan virksomheder bruge det til? Og kan det måles?

Oversat til dansk er ESG "miljø-, samfunds- og ledelsesmæssige forhold”, og det bliver den nye, store ting, forudser Birgitte Mogensen. CSR er stadig super vigtigt og en stor del af ESG, men hvis du som virksomhed vil være mere transparent omkring ledelsesstil samt moralske og etiske spørgsmål, så skal du fokusere på ESG.

ESG er ikke så forskellig fra CSR, men der er meget større fokus på G’et – altså Governance-delen. Governance handler om, hvordan bestyrelsen og direktionen leder virksomheden, og når det bliver mere målbart, kan man fremover få et sammenligneligt billede af, hvad virksomheden gør på bæredygtighedsområdet. Og der vil komme meget mere fokus på lederes rolle og ansvar i virksomheder fremover med G’et i ESG.

Data spiller en meget vigtig rolle, når man skal måle ESG. Og i fremtiden skal man kunne måle ESG på samme måde som for eksempel finansanalytikere måler en virksomheds finansielle nøgletal. Derfor er der brug for hardcore KPI’er og standardiserede ESG-nøgletal, som for eksempel viser en virksomheds Co2-emissioner, brug af vedvarende energi og vandforbrug. Derfor har Finansforeningen/CFA Society Denmark sammen med FSR Danske Revisorer udarbejdet et forslag til 15 konkrete, målbare og standardiserede ESG nøgletal, som de foreslår, at virksomheder skal tage med ind i deres årsrapporter sammen med de øvrige finansielle nøgletal.

Men sådan helt konkret - hvordan giver Holmris B8 for eksempel sine kunder konkrete data på miljøgevinsten af de 35.000 møbler, de har doneret væk til velgørenhed? Der handler det ikke kun om tal, siger Birgitte Mogensen. Det handler også om selve fortællingen om, hvilken impact donationen af møbler, har haft.

Lyt med når Steffen Max Høgh dykker ned i de tre små bogstaver med den store betydning i denne episode af Bæredygtig Business.

Du finder podcasten her.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere