20.05.2020  |  Strategi & ledelse

Podcast: Fra filantropi til forretning med Dansk Industri

Indhold fra partner Hvad er dette?

Kan man gå fra filantropi til forretning? Ja, siger chefkonsulent Erik Johnson fra Dansk Industri. 21 virksomheder har ageret testpiloter i et projekt for at se, om man kan bruge bæredygtighed som forretningsdriver. Resultatet er nu kommet. Læs mere her.

Ansvar for samfund og miljø kan føre til salg og en stærkere, strategimæssig virksomhed på længere sigt, viser projektet ”Fra filantropi til forretning”, som Bæredygtig Business’ Steffen Max Høgh dykker ned i, i denne podcast.

Projektet har set på, hvordan virksomheder kan flytte CSR ind i selve virksomhedens DNA – ind i selve strategien, i markedsføring, salg, udvikling, innovation og i produktionen. Det er nemlig vejen til en bæredygtig profil, som er konkurrencedygtig og skaber business.

Men hvordan får man bæredygtighed ind i sin strategi? Det kræver et nyt mindset, siger Erik Johnson. Og der kan man med fordel se på andre virksomheder, som har haft succes med at implementere bæredygtighed og se på hvad de har gjort som virker. Et eksempel, som bliver fremhævet i episoden, er KLS Pureprint, som gik fra at være et ”almindeligt” trykkeri, til at være bæredygtigt – OG tjente penge på det.

Men man kan også ændre en virksomhed ”indefra” ved for eksempel at opkøbe bæredygtige virksomheder eller indgå partnerskaber. For eksempel blev Steffen Max Høghs egen virksomhed 3RKontor købt af HolmrisB8. De solgte nye møbler, men købte 3Rkontor, der solgte brugte møbler, som de donerede til velgørenhed. Med købet gav det pludselig nyt liv og ny mening for medarbejderne i HolmrisB8, der nu kom til at arbejde med en anderledes og mere grøn tilgang til salg af møbler.

I podcasten kan du også høre hvor skal man starte, hvordan man bedst lykkes og hvad det stiller af krav til nutidens CEO.

Lyt til Bæredygtig Business podcasten her 

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere