26.11.2021  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Global Compact og Bæredygtig Business

Indhold fra partner Hvad er dette?

Når vi taler om bæredygtighed, hvordan sikrer vi os, at vi har et fælles sprog og nogle objektive, videnskabelige kriterier for, hvor meget hver virksomhed skal reducere deres udslip, for at vi kan nå Parisaftalen? Det ved de en masse om i Global Compact.

Vært i Bæredygtig Business Steffen Max Høgh er som CSR-direktør helt med, når snakken falder på f.eks. ”Scope 1-2 og 3” og ”Science Based Targets”, for det praktiserer de allerede i Design- og indretningsvirksomheden HOLMRIS B8.

Men hvis DU gerne vil vide mere, skal du lytte til denne podcast. Her taler Steffen med Direktør Sara Krüger Falk og ansvarlig for klimainitiativer Joachim Marc Christensen fra Global Compact.

Global Compact er Danmarks største netværk for ansvarlighed i erhvervslivet. Som medlemsvirksomhed eller forening, forpligter man sig til at efterleve 10 principper inden for fælles temaer som Menneskerettigheder, Arbejdstagerrettigheder, Miljø og Antikorruption. Og man skal årligt bekræfte eller genbekræfte, at man som virksomhed/forening stadig arbejder inden for disse 10 principper.

Hvordan hænger de 10 principper sammen med FN’s 17 Verdensmål?

En af Global Compacts store missioner er, at konkretisere Verdensmålene og give virksomhederne nogle værktøjer til at arbejde med menneskerettigheder, køn og diversitet etc. Som medlem af Global Compact bliver virksomhederne  tvunget til at tænke i helheder. De kan ikke kun fortælle en historie om ”grøn energi” uden også at tænke på transport og cement i for eksempel vindmøllehuse og produktionsforhold på fabrikker. Det hele hænger sammen.

Global Compact hjælper også medlemmerne med at få de rigtige redskaber til at kunne måle deres udledninger, så de bliver helt klar over, hvor de ligger, når det handler om bæredygtighed.

Hør mere i podcasten her og hør hvordan både mindre og større virksomheder kan blive medlem af Global Compact.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere