08.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Podcast: Hvad kommer EU's CSR-Direktiv (CSRD) til at betyde?

Indhold fra partner Hvad er dette?

En radikal omvæltning af bæredygtighed i EU er på vej, og det vil sprede sig til resten af verden, mener Birgitte Rose Mogensen, som har været med i forarbejdet til at standardisere bæredygtighedsrapportering i EU, det såkaldte CSR-Direktiv (CSRD).

Birgitte Rose Mogensen, arbejder med bæredygtighed med særlig fokus på bæredygtighedsrapportering, og hun uddyber i podcasten Bæredygtig Business, hvad direktivet (CSRD) kommer til at betyde.

”Harmoniseringen af virksomhedernes bæredygtighedsrapportering, bliver lige så stort som industrialiseringen var for flere århundreder siden”, siger Birgitte Rose Mogensen til Bæredygtig Business’ Steffen Max Høgh og hun fortsætter:

”Når man fremover åbner Børsen og kigger på kolonnerne ved aktierne, for at se, hvordan de har klaret sig økonomisk, så vil der i fremtiden være kolonner, som viser hvor gode virksomhederne er på ESG” (Environmental, Social, and Governance).

Men en mængde spørgsmål melder sig:

  • Hvad er CSR-Direktivet helt præcist?
  • Hvem skal rapportere på det og hvornår?
  • Er det obligatorisk?
  • Hvordan skal SMV’er gribe det an?
  • Hvad får det af betydning?
  • Og hvorfor er det potentielt lige så stort som industrialiseringen var flere århundreder siden?

Lyt med og hør svarene fra Birgitte Rose Mogensen, som også uddyber, hvad der skal rapporteres på i det såkaldte ”ESG-spor” og de forskellige standarder, man skal kunne dokumentere, når man håndterer bæredygtighed.

Lyt til podcasten her.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere