19.01.2023  |  Strategi & ledelse

Podcast: Nykredit og fremtidens bæredygtige bankforretning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ny EU-lovgivning er på vej – også til bankerne. Koncerndirektør i Nykredit, Tonny Thierry Andersen, mener, at de næste 10 år vil indebære den største forandring, finanssektoren har set i mange årtier. Trods det hilser han lovgivningen velkommen.

Bankerne spiller en ganske særlig rolle, når det handler om den bæredygtige og store transformation, vi skal igennem for at sætte en stopper for klimakrisen. Bankerne er også blevet pålagt ny lovgivning fra EU, og i dag er Nykredits koncerndirektør, Tonny Thierry Andersen, gæst hos Podcastvært i Bæredygtig Business Steffen Max Høgh for at tale om fremtidens bæredygtige bankforretning.

Koncerndirektøren har i høj grad slået på tromme for, at bæredygtighed og forretning kan kombineres til glæde og gavn både for virksomheder, for planeten og for samfundet. Men er kunderne lige så parate til at omstille sig i takt med at klimaforandringerne/udfordringerne accelererer?

Vi skal ikke undervurdere, hvor kunderne er i det her. De kan godt se, hvad der sker i verden, og når vi spørger dem, om de er med på det her, er der sket en markant udvikling. Virksomhederne VIL den grønne omstilling. Men de efterspørger hjælp fra os til, hvordan de skal gøre det, siger koncerndirektøren, som er parat til at hjælpe kunderne.

Tonny Thierry Andersen mener, det er helt fair, at EU har vedtaget den nye lovgivning, som han ser tre primære formål med:

  • EU vil skabe gennemsigtighed over, hvad bankernes udlån og eksponering er til industri/privatkunder, der er ”mere udsatte end andre”
  • EU vil motivere bankerne til at allokere kapital, dér hvor det er mere bæredygtigt og inkluderende
  • Og endelig vil EU beskytte bankerne mod de konsekvenser, der kommer som følge af klimaforandringer

Når du fremover går til din bank som erhvervskunde, kan du derfor måske blive spurgt om du har bæredygtighed i dit liv og/eller i din virksomhed. Hvis du er ”grøn”, er der måske ekstra fordele i vente. Og måske er det en god idé som virksomhedsejer, at tage dit klimaregnskab med til bankrådgiveren.

Lyt til podcasten her.

Mere fra HOLMRIS B8 Circular

HOLMRIS B8 Circular

www.holmrisb8online.dk

 Circular er en del af HOLMRIS B8, som er Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Vi varetager kundernes brugte møbler og vores kerneservice er bæredygtig bortskaffelse.I HOLMRIS B8 Circular har vi specialiseret os i at genanvende brugte kvalitets kontormøbler på en bæredygtig måde. Forretningens fundament er bygget på en cirkulær økonomisk tankegang - hvilket betyder, at vi behandler…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere