21.11.2016  |  Klima, miljø og energi

Populær Scania-gearkasse nu også til gasmotorer

Indhold fra partner Hvad er dette?

Interessen for gasdrevne lastbiler stiger støt, og Scania fortsætter­ med at styrke sin førerposition på lancering af bæredygtige løsninger. Nu kan man kombinere 9-liters gasmotoren med den automatiserede gearkasse – Scania Opticruise.

Interessen for gasdrevne lastbiler stiger støt, og Scania fortsætter­ med at styrke sin førerposition på lancering af bæredygtige løsninger. Nu kan man kombinere Scanias 9-liters gasmotor med den automatiserede gearkasse – Scania Opticruise.

- Tidligere har Scania-kunder kun kunnet vælge en manuel gearkasse eller en helt automatisk gearkasse, når de ønskede gasmotorer, udtaler Magnus Höglund, som er Director for Sustainable Solutions. 

- Nu kan de også vælge Scania Opticruise til by- og regional transport, fortsætter han.

Scanias 9-liters, 5-cylindrede gasmotor er meget rost af både kunder og fagmedier. Den fås med to forskellige ydelser med fremragende køreegenskaber, lavt støjniveau og reduceret miljøpåvirkning. Varianten med 340 hk har et maksimalt drejningsmoment på 1.600 Nm, som er til rådighed allerede fra 1.050 omdr./min. Med Scania Opticruise kan den klare en totalvægt på op til 40 t.

- Vi oplever en markant stigning i efterspørgslen efter gasdrevne lastbiler både i lande, hvor Euro 6-standarden er indført, og i lande med stor naturgasforsyning, fortæller Magnus Höglund. 

- Efterspørgslen i Europa er primært drevet af miljømæssige hensyn, hvor både byer og store vognmandsforretninger har ambitioner om at forbedre luftkvaliteten og reducere deres CO2-udledning. Vi er i tæt dialog med kommunale og regionale beslutningstagere samt repræsentanter for store fødevarekæder om, hvordan de kan reducere deres miljøbelastning.

Scania tilbyder pt. gasmotorer i kombination med P- og G- førerhuse. Den præcise kombination af motorer, gearkasser og førerhuse til forskellige typer anvendelse og drift fastlægges i en dialog mellem den enkelte kunde og Scania. Scanias gasmotorer fungerer lige godt med CNG (komprimeret naturgas), LNG (flydende naturgas) og, naturligvis, bæredygtig biogas. 

- Vores gasmotor med 340 hk har præstationer, der er helt sammenlignelige med vores dieselmotorer med samme ydelse, og den har endda et lidt højere maksimalt­ drejningsmoment, forklarer Höglund. 

- Uanset de tilgængelige gaskvaliteter kan man opnå miljømæssige fordele med mindre udledning af partikler og reducerede CO2-emissioner.

Filmen viser, hvordan Opticruise virker - læs resten af pressemeddelelsen nedenfor billede

Scania introducerede allerede i september 2012 sin 9-liters, Euro 6-certificerede gasmotor i to varianter. De kan køre på både LNG og CNG (med enten naturgas eller biogas). Drejningsmomentet kan sammenlignes med en dieselmotors drejningsmoment og med konkurrenternes motorer med ­en væsentligt højere ydelse.

  • 280 hk ved 1.900 omdr./min. og 1.350 Nm fra 1.000-1.400 omdr./min.
  • 340 hk ved 1.900 omdr./min. og 1.600 Nm fra 1.050-1.400 omdr./min.
  • Princippet: tændrør, støkiometrisk forbrænding, turbolader med wastegate, 5–20 % EGR, multipoint-indsprøjtningssystem og 3-vejs katalysator.

Grunden til, at Scania Opticruise-gearkasser nu kan anvendes sammen med gasmotorer er, at de nu er udstyret med en bremse på bundgearsakslen. Den giver sammen med den nye drivlinesoftware et hurtigere gearskift og dermed en større kørbarhed til glæde for chaufføren.

Fakta om Scania Opticruise til regional- og bydistribution på gas

  • Scania lancerer muligheden for at kombinere mærkets 9-liters gasmotor med Scania Opticruise
  • Den automatiserede gearkasse giver flere muligheder for langturstransport og regional transport i lastbiler med gasmotor
  • Med 340 hk, et drejningsmoment på 1.600 Nm og dette gearskiftesystem kan den sammenlignes med lignende dieselmotorer
  • CO2 emissionerne kan potentielt reduceres med op til 90 % ved kørsel på flydende biogas (LBG)

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør udd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere