21.02.2023  |  Strategi & ledelse

Rådgiver for byggeriet satser stort på samlet grøn enhed

Hvordan omstiller jeg min virksomhed grønt? Det spørgsmål stiller flere i byggebranchen efterhånden sig selv, men også rådgivervirksomheder. Derfor opruster Rambøll nu med en helt ny grøn enhed.

Det er både en voksende forventning til dem selv og fra kunderne, men nu også lovkrav fra den nye EU-taksonomi, der får et stigende antal virksomheder i byggeriet til at søge hjælp med den grønne omstilling.

Efterspørgslen har givet udslag hos rådgivningsfirmaet Rambøll, hvor området nu får sin egen enhed, samtidig med at der rustes op på medarbejdere. Det skriver Børsen.

“Vi oplever en stigende efterspørgsel på vores rådgivning, og derfor har vi valgt at samle kompetencerne i én enhed for at skabe et stærkt miljø og udvikle viden,” siger Pernille Louise Klausen, der står i spidsen for afdelingen med 40 ansatte.

Pernille Louise Klausen forventer, at enheden når en årlig omsætning på cirka 30-35 millioner kroner for 2023.

Men det skal ikke stoppe der. Pernille Louise Klausens afdeling skal også vokse til mindst dobbelt størrelse og beskæftige omkring 80-100 bæredygtighedskonsulenter i 2025, da satset passer i en større strategi, som rådgiverkæmpen løftede sløret for sidste år.

Her satte Rambøll mål for en omsætning på 17 milliarder kroner i 2025 i forhold til 14,2 milliarder i 2021, hvoraf store dele af fremtidens omsætning skal komme fra rådgivning inden for bæredygtighed, fortalte Jens-Peter Saul, koncernchef i Rambøll, dengang.

“Vi er i fuld gang med at rekruttere medarbejdere. Hvor vi tidligere søgte primært arkitekter og ingeniører, søger vi nu meget bredere og skal bruge medarbejdere indenfor f.eks. forretning, politik og design. Derudover skal vi have flere ph.d.-studerende for deres viden er helt afgørende,” uddyber Pernille Louise Klausen.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere