10.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Rapport fra Ellen Macarthur Foundation afslører ringe fremgang på plastagendaen

De mere end 250 virksomheder der har forpligtet sig til at arbejde intenst med plastikproblematikken, har endnu ikke skabt overbevisende resultater, viser rapport.

Ellen Macarthur Foundation har netop udgivet deres anden årlige rapport, der opsummerer status på deres Plastics Economy Global Commitment initiativ.

Det skriver edie. 

Mere end 250 virksomheder har forpligtet sig til initiativets indhold, der bygger på følgende fire løfter inden 2025:

1. Eliminering af al plastemballage til engangsbrug, som er problematisk eller unødvendig
2. At sikre at al plastemballage kan genbruges, er genanvendelig eller komposterbar
3. At sikre at 50% af plastemballagen effektivt genbruges eller komposteres
4. At min. 30% indhold i emballagen er genanvendt eller biobaseret materiale.

Rapportens resultater er ikke just prangende.

I forhold til genbrugelig emballage er andelen blot steget med 0,1 procent sammenlignet med 2018. 17 procent af plastemballage til engangsbrug er blevet reduceret, hvilket er en 25 procents forbedring sammenlignet med året før, men stadig dog en alt for langsom udvikling set i forhold til de endelige mål. Ligeledes fremgår det af rapporten, at der i detailleddet af de deltagende virksomheder, er opnået et gennemsnitligt indhold på 6,2 procent genanvendt indhold i deres emballage, hvilket er 22 procent højere end i 2018, men stadig meget langt fra målet på 30 procent.

Sander Defruyt, projektleder for Plastics Economy Global Commitment initiativet opfordrer alle virksomheder til at arbejde langt hurtigere.

Læs også: Unilever har plastik- problematikken højt på dagsordenen

"Vi opfordrer industrien til hurtigt at øge indsatsen for at reducere engangsemballage og eliminere emballagetyper, der ikke har nogen troværdig vej til at få genbrug til at fungere i praksis og i stor skala. Vi ved, at industrien ikke kan levere transformationen alene, og vi opfordrer derfor politikere til at indføre de nødvendige betingelser, incitamenter og internationale rammer for at fremskynde overgangen", udtaler han.

Rapporten opfordrer virksomhederne til at udvikle og implementere en troværdig strategi for deres visioner på plastikområdet. Samtidig opfordres regeringer til at samarbejde om global retningslinjer og skabe en international ramme gennem FNs Environment Assembly.

Politikere opfordres også til at udbrede udvidede ordninger for producentansvar og indføre strengere regler, samtidig med at investeringerne i genanvendelseskapacitet skal øges.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere