05.02.2015  |  Strategi & ledelse

Regeringen lancerer affaldsstrategi

Regeringen har netop lanceret en forebyggende affaldsstrategi med 72 initiativer, som skal få virksomheder og forbrugere til at udnytte ressourcerne og dermed mindske affaldsmængderne.

4. februar lancerede regeringen sin første forebyggende strategi på affaldsområdet. Strategien består af 72 initiativer, som skal få virksomheder og borgere til at være mere ressourceeffektive og tænke mere grønt. Dermed er håbet, at affaldsmængderne mindskes frem mod 2027, skriver ingeniøren.dk.

De 72 initiativer fordeler sig på fem hovedområder: mindre madspild, bygge og anlæg, tøj og tekstiler, elektronik samt emballage. Regeringen vil gennem initiativerne synliggøre, at affaldsforebyggelse kan betale sig – både for den enkelte og for virksomhederne.

Læs også: Københavnske virksomheder skal sortere affald

”I en verden, hvor der er pres på ressourcerne, er fremtidens vindere dem, der får mere ud af mindre. Det er der allerede mange virksomheder, der har blik for i dag ved at genbruge og genanvende materialer, designe produkter med lang levetid eller lancere nye forretningsmodeller, hvor man kan leje i stedet for at eje. Den udvikling skal vi skubbe på”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl til ingeniøren.dk.

Ingen strategi uden finansielle midler
De mange initiativer, som blandt andet omhandler et tilskud til virksomheder, der vil miljømærke deres tekstiler, vil blive finansieret gennem allerede eksisterende kasser til forskning, innovation og udvikling på området.

Læs også: Affaldet er en resurse

Derudover er der afsat 25 millioner kroner, som skal understøtte strategien over de næste tre år.

Strategien er udarbejdet på baggrund af et krav fra EU, og effekten vil blive evalueret mindst hvert sjette år.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere