Regions nej til at bestille oksekød møder kritik
I et nyt tiltag vil Region Syddanmark fjerne muligheden for at spise kød til udenhus arrangementer. Men det møder skepsis fra flere parter.
Når Region Syddanmark i fremtiden bestiller mad og drikke til sine ansatte til arrangementer ud af huset, bliver der ”som udgangspunkt ingen servering af lamme-, okse- og kalvekød (altså kød med høj klimabelastning).”
Det skriver JydskeVestkysten på baggrund af et af seks kriterier fra koncerndirektionen, som blev behandlet i Hovedudvalget i sidste uge.
Det er en beslutning, der skal indfases de næste et til to år. Og ifølge koncerndirektør Jørgen Bjelskou er det med klimaet i tankerne, at der fremover ikke vil være kød i sigte til deres fremtidige arrangementer.
”Det redder ikke verden, men det er mange bække små, og her kan vi med en lille indsats opnå en lille, men ikke uvæsentlig effekt, og de fleste kan nok overleve en dag til et kursus eller et møde uden en bøf,” siger koncerndirektør Jørgen Bjelskou til avisen.
Læs også: Ny forskning: Vi undervurderer groft andres villighed til klimahandling
Det er alle dog ikke enige om. Ifølge Ken Nørregaard, der er sosu-assistent og arbejdsmiljørepræsentant på Psykiatrisk Afdeling Middelfart vil den nye linje blot gøre det dyrere for regionen.
”Jo flere krav vi har til leverandørerne, jo mindre bliver udvalget af steder, der vil acceptere dem, og det er også fordyrende. Det har altså både konsekvenser for pris og beliggenhed, når vi skal ud af huset,” siger han til JydskeVestkysten.
Også regionsrådsformand Bo Libergren (V) er skeptisk. Han vil efter sommerferien have sagen behandlet politisk i regionsrådet.
”Jeg synes, det er fint, at man kan få et stykke roastbeef til sin frokost. Det har jeg altså ikke tænkt mig at være den, der siger, at man ikke må. En ting er, at vi i vores egne køkkener forsøger at have en kost, som både er sund og nærende og klimavenlig, men vi skal ikke have et kontrolregime ved buffeten,” siger han.
– HCL