08.01.2013  |  Klima, miljø og energi

Ressourceknaphed er verdens mest påtrængende udfordring

De kommende år bør først og fremmest bruges på at løse den kommende globale energi- og ressourcekrise, siger eksperter i global rundspørge, som Mandag Morgen refererer.

Tiltagende energi- og ressourceknaphed er den mest påtrængende udfordring, verden står over for, skriver nyhedsbrevet Mandag Morgen. Nyhedsbrevet refererer en ny global ekspertrundspørge, som den tyske Bertelsmann-stiftelse har foretaget i samarbejde med konsulenthuset Z_punkt - The Foresight Company.

Energi- og ressourceknapheden forværrer den globale fødevare- og vandknaphed og bidrager til socialøkonomi ulighed. Den øger nationers gældsætning, fører til protektionisme og handelskrige og har en massiv negativ konsekvens på den globale økonomi, skriver Mandag Morgen, som konkluderer, at energi- og ressourceknapheden er en udfordring, det internationale samfund bør prioritere allerhøjest for at finde en fælles løsning de kommende år.

Mandag Morgen mener, at den gode nyhed er, at energi- og ressourceknaphed er et af de områder, som den såkaldt globale beslutningselite har mest viden om og kan forholde sig til. Den dårlige nyhed er, at området er meget vanskelig for de samme beslutningstagere at blive enige om, hvad der bør gøres som modtræk.

Det understreges også, at en særlig udfordring er, at den voksende gensidige afhængighed mellem nationale økonomier har øget risikoen for, at en uønsket udvikling et sted "smitter" - at regionale kriser bliver til globale kriser.

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere