14.01.2016  |  Klima, miljø og energi

Rynkeby vælger Ecolution by Scania-løsning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Scania i Ishøj har netop leveret tre Scania R 450 LA 6x2/4 til Rynkeby. De nye trækkere er omfattet af en Ecolution by Scania-aftale, som er Scanias mest omfattende og effektive løsning til at reducere CO2- udledning og udgiften til brændstof.

Rynkeby har valgt en Ecolution-løsning, fordi de har en målsætning om at sænke CO2-udledningen på deres transportenheder med 20% i 2016.

- Det er et ambitiøst mål, og med en Ecolution-løsning er Rynkeby godt på vej mod målet. fortæller Scanias Key Account Manager Peter Glimsager, som har indgået aftalen med Rynkeby.

Alle Ecolution-køretøjer er specificeret fra fabrik til at fungere på en måde, som kan reducere brændstofforbruget uden at gå på kompromis med effektiviteten. Processen dækker områder såsom valg af motor, gearing, spoilere, støttesystemer og mulig brug af alternative brændstoffer som biogas, ethanol eller biodiesel. I Ecolution-løsningen følger en skræddersyet serviceaftale med særlig fokus på at servicere de dele, som har en indvirkning på brændstofforbruget.

- Næste skridt er, at den Scania Driver Academy underviser, som er specielt tilknyttet Rynkeby-chaufførerne, vil følge udviklingen i chaufførenes kørsel via Communicatorboksen, som er installeret i lastbilen. Hver måned vil coachen kontakte chaufføren og gennemgå forbedringspunkterne med henblik på at opnå en mere brændstoføkonomisk og dermed mere miljørigtig kørsel, fortsætter Peter Glimsager.

Scania har de seneste år oplevet en gennemsnitlig reduktion af brændstof på 17% på de kunder, som har valgt en Ecolution-løsning. Yderligere reduktion af CO2 kan nås ved f.eks. iblanding af biobrændstof, ruteoptimering eller endnu bedre udnyttelse af lastekapaciteten.

- Alle chauffører kan blive bedre til at køre brændstoføkonomisk, hvis de vil, fortæller Peter Glimsager.

Valget af en 450 hk SCR-motor vil også gøre en stor del i arbejdet mod at reducere CO2-udledningen. SCR-motoren kan give en brændstofbesparelse på 1 procent sammenlignet med de hidtidige motorer med både EGR og SCR. Og generelt kører 450 hk motoren rigtig langt på literen.

Om Rynkeby

Siden 1998 har Rynkeby været ejet af Arla, og i dag er det Nordens største producent af saft og juice. Rynkeby dækker 55-60 % af det danske marked.

Om Scania

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.

Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør uddannelse på i alt 26 velplacerede lastbil- og busanlæg jævnt fordelt over hele Danmark.

Scanias integrerede produkter og serviceydelser sikrer kunderne markedets mest omkostningseffektive løsninger for gods- og passagertransport ad landevej samt maksimal oppetid.

Læs mere om Scania på www.scania.com og www.scania.dk

Mere fra Scania Danmark A/S

Scania Danmark A/S

www.scania.dk

Scania Danmark er den officielle importør af Scania lastbiler og busser i Danmark og et datterselskab til Scania CV, Sverige.Scania beskæftiger i alt cirka 900 medarbejdere, som arbejder med reparation og service af store køretøjer, reservedele og serviceaftaler, salg af busser og lastbiler, finansierings- og forsikringsløsninger til vognmænd, marketing, teknik, IT, HR og økonomi samt chauffør udd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere