05.03.2019  |  Klima, miljø og energi

Scandic finder to nye bæredygtighedstiltag gennem nordisk hackathon

Indhold fra partner Hvad er dette?

I løbet af vinteren har Scandic igennem en ’bæredygtighedshackathon’ opfordret hotelkædens 18.000 medarbejdere til at komme med den næste implementerbare bæredygtighedsidé. Mere end 400 ideer er kommet ind fra alle hotellerne. Nu er to vindende ideer udvalgt – en inden for miljø og en anden inden for social bæredygtighed.

Samtlige medarbejdere i Scandic har haft mulighed for at sende en idé ind omkring, hvordan man kan gøre Nordens største hotelkæde endnu mere bæredygtig. Over 200 workshops er blevet afholdt rundt omkring på hotellerne, hvilket har resulteret i mere end 400 ideer. Baggrunden for hackathonen er Scandics tro på kreativiteten hos sine medarbejdere.

”Vi er ekstremt glade for det store engagement og lykkelige over, at der er kommet mere end 400 ideer ind, som vi kan arbejde videre med. Vi kommer til at gennemgå alle forslagene for at se, hvilke som kan implementeres – og vi begynder med de vindende ideer,” siger Vanessa Butani, Sustainability Director i Scandic.

Vindende idé miljøturn off the tap– Scandic kan spare 200 milioner liter vand på år*, hvis gæsterne slukker for hanen, når de børster tænder. Det svarer til 1,2 millioner badekar fyldt med vand. Scandic vil nu identificere muligheder for at kommunikere dette til gæsterne.

Vindende idé social bæredygtighed– Holiday for all – Scandic vil åbne sine hoteller for udsatte familier, der ikke har mulighed for at tage på ferie med sine børn. Scandic vil identificere potentielle samarbejdspartnere i hvert land og gennemføre en pilot på udvalgte hoteller i løbet af året.

Det er ikke nyt for Scandic at involvere medarbejderne. Hotelkæden var først til at introducere ”genbrug håndklædet”-ideen, der i dag er branchestandard over hele verden. Det var en Scandicmedarbejder, der fandt på ideen.

”Vi siger, at vi har 18.000 medarbejdere inden for bæredygtighed. De inspirerer os til at blive endnu bedre, og Scandic skal fortsætte med at blive endnu mere bæredygtige fremover,” siger Vanessa Butani.

*Beregnet på, at 50 procent af gæsterne slukker hanen, når de børster tænder, samt at de børster tænder to gange på en dag i to minutter ad gangen. Vandforbrug på en liter på tandbørstning.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere