10.02.2022  |  Klima, miljø og energi

Sjældne metaller svinder ind. For virksomheder er genanvendelse løsningen.

Et nyt innovationsprojekt, som blandt andre Grundfos står bag, skal forsøge at gøre det lettere at source sjældne metaller mere bæredygtigt samt skalere genanvendelse.

Grundfos står sammen med blandt andre den globale organisation Rare Earth Industry Association (REIA) bag et treårigt innovationsprojekt, der har til formål at vurdere graden af bæredygtighed i forbindelse med udvinding af sjældne jordartsmetaller (CSyARES). De sjældne jordartsmetaller bruges i vindmøller, elektriske køretøjer, mobiltelefoner, computere og forsvarsindustrien. Efterspørgslen er stigende samtidig med at metallerne er ved at slippe op. Sådan skriver electronic supply.

Alene i mobiltelefoner bruges jern, kobber, aluminium, tin, zink, bly og nikkel, guld, sølv og platin (Kilde: affald.dk)

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Genanvendelse af metallerne er mulig og ses som den primære løsning. Regeringer rundt omkring i verden presser på med lovgivning, der tvinger virksomhederne til at tage hånd om det elektroniske affald, så det kan indgå i et lukket kredsløb.

I handlingsplanen for European Raw Material Alliance lægges der op til at leverandører af sjældne jordartsmetaller skal kunne dokumentere over for kunder og myndigheder, at de overholder gældende lovgivning og opfylder de relevante kvalitetskriterier.

Læs også: Genbrugsguld og –sølv er fremtiden, mener smykkedesigner

For at kunne lykkes med dette udvikles der i projektet et system, der vil gøre det muligt at arbejde mere bæredygtigt med udvindingen af de sjældne metaller.

Det vil skabe nye forretningsmuligheder på både produktions- og genvindingssiden og gøre det muligt for aktører længere fremme i forsyningskæden at arbejde bæredygtigt i deres forsyningskæder.

”Dette partnerskab er baseret på vores fælles interesse i at gøre processerne i forbindelse med disse kritiske og sjældne jordartsmetaller mere gennemsigtige og bæredygtige. Med dette projekt ønsker vi at skabe et værktøj, som aktørerne i værdikæderne for disse sjældne jordartsmetaller kan bruge, og integrere due diligence-processer, som gør det muligt for os at øge effektiviteten ved at anvende sekundære ressourcer og etablere en cirkulær økonomi,” udtaler Badrinath Veluri, som er chief specialist – materials & process hos Grundfos og præsident for REIA.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere