09.05.2016  |  Klima, miljø og energi

Skotlands sidste kulkraftværk er lukket

En æra i skotsk energiforsyning er slut. I slutningen af marts stoppede landets sidste aktive kulkraftværk elproduktionen. Se øjeblikket og hør reaktioner her.

Den 24. marts 2016 blev en skelsættende dag i Skotland. Den dag stoppede landets sidste aktive kulkraftværk, Longannet power station, nemlig med at producere strøm, hvilket betød, at landet på Storbritanniens top for første gang i over 100 år ikke længere får el fra brændende kul.

Dermed blev Skotland en af de første nationer i verden, der officielt satte en stopper for sin afhængighed af en af de mest forurenende energiformer, skriver upworthy.com. Og det er et vigtig skridt på vej mod landets ambitiøse målsætning om at al elektricitet skal komme fra vedvarende kilder allerede i 2020.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Verdens største kulselskab på fallittens rand

Det lyder som lidt af en mundfuld, men de er allerede godt på vej i Sean Connerys hjemland. Tal fra den skotske regering viste sidste år, at halvdelen af Skotlands energi kom fra renewables i 2014, en fordobling fra 24 procent i 2010.

For arbejderne på Longannet ca. 30 km nordøst for Edinburgh er det dog en vemodig sejr. Ifølge The Guardian har 230 medarbejdere mistet jobbet på selve kraftværket, mens yderligere 1000 stillinger i lokalområdet ventes at blive berørt.

Se selve nedlukningen og hør reaktioner fra de ramte medarbejdere i videoen her.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere