02.03.2023  |  Klima, miljø og energi

Snart kan DHL Express’ danske kunder tilvælge bæredygtigt flybrændstof

Danmark er blandt de første lande i verden, når DHL Express åbner op for, at virksomheder kan vælge at reducere deres CO2-aftryk på forsendelser via SAF. Det sker som et led i kurervirksomhedens målsætning om at være CO2-neutral i 2050.

DHL Express har netop lanceret GoGreen Plus - en ny service, der gør det muligt for kunder at reducere CO2-aftrykket på deres forsendelser. Det gør de ved at tilvælge bæredygtigt flybrændstof, Sustainable Aviation Fuel, SAF.

”Virksomheder får hver dag fragtet store mængder af pakker med fly og det gør naturligvis en betydelig forskel for miljøet, når brændstoffet har en mindre miljømæssig påvirkning. Mange virksomheder inklusive vores egen har et mål om at reducere udledning af drivhusgasser. Derfor kan vi med vores nye tilbud til kunderne hjælpe dem nærmere deres mål,” siger Parvinder Tiwana, som er Sales & Marketing Director i DHL Express i Danmark.

Læs også: Bornholmske iværksættere gør vognmænds analoge hverdag grøn og digital

Selv fortæller DHL Express i en pressemeddelelse, at transportvirksomheden er det verdens første kurerfirma, der giver sine kunder denne mulighed.

I første omgang vil muligheden for dette tilvalg blive rullet ud i Storbritannien, som herefter efterfølges af Danmark, Italien, Sverige, Canada, Australien, Sydafrika og De Forenede Arabiske Emirater. Allerede fra og med denne måned vil kunder i disse lande kunne vælge GoGreen Plus, når de bestiller forsendelser via DHL Express’ online forsendelses- og sporingsplatform MyDHL+.

”Danmark er blandt de første lande, fordi her er en stor bevågenhed om, hvordan vi passer bedst på miljøet og udnytter vores ressourcer bedst muligt. Når vi lancerer SAF her, har vi selvfølgelig en forventning om, at det også hurtigt vil vinde indpas hos vores danske kunder og blive en del af den måde, de reducerer deres CO2-aftryk på,” siger Parvinder Tiwana.

Spildolie kan reducere CO2 op til 80 procent
GoGreen Plus bliver herefter tilgængelig for alle DHL Express-kunder globalt i løbet af de kommende måneder, hvor kunderne får mulighed for at skræddersy, hvor meget de ønsker at reducere CO2-aftrykket på deres forsendelser samt mængden af Sustainable Aviation Fuel, der skal bruges.

Læs også: Beviser på bordet: CPH Lufthavn måler SAFs betydning for luftkvaliteten

Det sker som følge af DHL’s samarbejde med firmaerne BP og Neste om at levere SAF til DHL Express’ mange hubs rundt om i verden.

Den vedvarende del af brændstoffet er produceret af spildolie og kan ifølge DHL Express give reduktioner i drivhusgasser på op til 80 procent i løbet af dets livscyklus sammenlignet med det konventionelle jetbrændstof, det erstatter.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere