11.05.2012  |  Strategi & ledelse

Sohn vil hjælpe SMV'er med CSR

Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn vil hjælpe små- og mellemstore virksomheder med at håndtere de stigende krav til rapportering om samfundsansvar.

Danske virksomheder bliver i stigende grad mødt med krav om at kunne dokumentere deres CSR-arbejde, og ansvarlig leverandørstyring er i mange tilfælde et konkurrenceparameter selv for helt små virksomheder. Samfundsansvar er med andre ord blevet et globalt markedsvilkår, men for mange mindre virksomheder kan dokumentations- og rapporteringsdelen af CSR-arbejdet virke som en stor mundfuld.

Det problem er reelt og vigtigt at løse, mener Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn:

Jeg er meget opmærksom på netop den problemstilling, og jeg anerkender, at især små virksomheder kan have svært ved at håndtere stigende krav om rapportering om samfundsansvar. Det er mit og regeringens ansvar at hjælpe virksomhederne med at blive bedre til at håndtere kravene,” siger Ole Sohn til csr.dk.

Kurser om samfundsansvar
I første omgang henviser Erhvervs- og Vækstministeren til en række oplysningsinitiativer, som er en del af den handlingsplan for virksomhedernes samfundsansvar, som regeringen lancerede tidligere på foråret.

 ”Vi har en række initiativer om vejledning, som både omfatter informationskampagner, kurser i samfundsansvar og redskaber til leverandørstyring. I disse initiativer vil der blive lagt vægt på SMV’ernes særlige behov,” siger Ole Sohn.

Han understreger, at Danmark er afhængig af, at SMV’erne klarer sig godt i den internationale konkurrence. ”Og at netop derfor er det vigtigt, at de har fokus på samfundsansvar,” pointerer Sohn.

 Læs et længere interview med Ole Sohn i den trykte udgave af Erhvervsmagasinet CSR, som udkommer den 21. juni.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere