Solcellevirksomheder investerer i biodiversitet
Virksomheder som Better Energy og Nordic Solar ser solcelleparker som særdeles velegnede til at fremme biodiversitet.
Det er ikke kun mennesker, der får gavn af solen og dens energi. Først og fremmest giver den liv til naturen – og derfor begynder flere og flere solcelleparker at fremme biodiversitet gennem plantning af blomster, busker og træer.
Det skriver Børsen.
På Als ved Lysabild er Nordic Solars blandt andet i gang med at bygge en park, hvis solceller skal have en samlet kapacitet på 33 MW – og den bliver den første, hvor biodiversitet er en aktiv del af planlægningen.
Læs også: Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
“Biodiversitet har altid været en aktiv del, som vi havde fokus på i et eller andet omfang, men i dag er fokus intensiveret, og Lysabild er første projekt, hvor det er tænkt ind fra starten som en del af udviklingsprojektet”, siger Glenn Aagesen, driftsdirektør hos Nordic Solars, til Børsen.
Konkurrenten Better Energy opførte imidlertid en i 2020 en park i Blangslev ved Næstved, der har samme omdrejningspunkt.
Og ifølge virksomheden tager man erfaringerne med videre til en ny solcellepark, der skal etableres i Viuf nær Kolding.
Læs også: PensionDanmark vil styrke biodiversiteten i byområder
Planen er at lade et 129 hektar stort område af det samlede 347 hektar være, så man kan fremme biodiversiteten og såkaldte rekreative områder.
“Solcelleparker kommer til at optage plads lokalt i landskabet over de kommende år, der hvor de bliver opført, og biodiversitetskrisen vokser som selvstændig krise ved siden af klimakrisen. Noget af det, der mangler allermest til biodiversiteten, er plads. Den kan vi til en vis grad hjælpe med, fordi vi i sammenhæng med vores arealer kan genetablere naturområder”, siger seniorudvikler og naturspecialist hos Better Energy, Jens Munch-Petersen, til Børsen.
- HCL