Solenergi om vinteren
Giver et solcelleanlæg mening for jeres virksomhed, nu hvor vinteren nærmer sig? Bliv klogere på vinteres påvirkning af solproduceret energi.
Vinterhalvåret består som bekendt ikke af årets mest solrige måneder. Solen skinner selvfølgelig hele dagen, men man vil langt oftere have dage, hvor der er grå skyer på himlen, frostklare overflader, og hvor det blot er solens lys, som er til at ane bag skyerne. Ordet solceller kan derfor godt snyde i sin bogstavelige betydning, for tager man ordet for pålydende, får man det fejlagtige indtryk, at det er solens stråler, som påvirker cellernes virkning. Skulle det være helt korrekt, kunne de kaldes for ‘lysceller’, da cellerne altså lader sig påvirke af lysindfald, og ikke solindfald, som ordet ellers indikerer. Sollyset skal dog kunne finde vej til solcelleanlægget, og derfor skal vi videre til en vigtig pointe vedrørende skyggeindfald på solcellerne.
Hvor meget strøm producerer solceller om vinteren?
Solceller producerer solceller strøm hele året, men som nævnt er vinteren også forbundet med flere grå dage og mørke aftener. Derfor forsvinder der helt naturligt en del af solens lys, som er dét solcellerne drives af.
Almindeligvis produceres omkring 5% af den samlede produktion i vintermånederne, december, januar og februar. Det betyder, at det bestemt ikke er en ubetydelig del af strømforbruget, der kan dækkes af solenergi i vintermånederne. Derfor er solceller en oplagt kilde til vedvarende grøn energi – hele året.
I denne graf har vi illustreret den samlede produktion af energi fra solcellerne fordelt på årstiderne. Heraf fremgår det at 37% produceres om foråret (marts, april og maj), 42% om sommeren (juni, juli og august) og 17% om efteråret (september, oktober og november).
Se graferne for fordelingen af solenergi og læs mere om hvordan solenergi fordeles pr. kvartal her.
Økonomiske besparelser ved solceller
De specifikke besparelser afhænger af virksomhedens energiforbrug og størrelse på det specifikke solcelleanlæg. Hvis I endnu ikke har investeret i solceller, kan I anmode om en energirapport fra os her. I vil modtage energirapporten uden beregning, og den vil give jer en bedre fornemmelse af, hvilke fordele netop jeres virksomhed vil få ved at investere i solenergi. Derudover tilbyder NRGreen tre forskellige finansieringsmuligheder i form af finansiel leasing, operationel leasing og erhvervslån, så I kan omlægge til vedvarende energi på den måde, som passer bedst til jeres økonomi.