19.11.2015  |  Medarbejder

Sparekasse er landets næstbedste arbejdsplads

Indhold fra partner Hvad er dette?

Arbejdsmiljøet har aldrig været bedre i Middelfart Sparekasse. Det gav en andenplads i konkurrencen om Danmarks Bedste Arbejdsplads.

Danmarks næstbedste arbejdsplads. Den titel kan Middelfart Sparekasse smykke sig med det kommende år. For da Great Place To Work ved en gallafest tirsdag aften kårede Danmarks Bedste Arbejdsplads, blev Sparekassen kun overgået af én virksomhed.

De 11 medarbejdere fra Middelfart Sparekasse, der deltog i gallafesten i Cirkusbygningen i København, havde sat næsen op efter en topplacering. For den omfattende medarbejdertilfredshedsundersøgelse, der ligger til grund for konkurrencen, gav et særdeles godt resultat for Middelfart Sparekasse i år. Faktisk det bedste samlede resultat for Sparekassen siden debuten i undersøgelsen i 2003. På bundlinjen står, at 100 procent af de ansatte i Middelfart Sparekasse betegner Sparekassen som ”et rigtigt godt sted at arbejde”.

Både andenpladsen og de mange tilfredse medarbejdere glæder Martin Baltser, adm. direktør i Middelfart Sparekasse.

- Vi er selvfølgelig glade og stolte over andenpladsen i konkurrencen. Men vigtigere er det, at undersøgelsen viser, at medarbejderne trives. Gennem de seneste fire år har vi budt velkommen til cirka 200 nye medarbejdere. Det stiller ekstra store krav til en virksomhed at integrere så mange nye på en arbejdsplads med i alt 300 medarbejdere, så derfor ser jeg ekstra positivt på resultatet, siger Martin Baltser.

Og det handler ikke kun om tilfredse medarbejdere.

- Vi ser en lige linje fra tilfredse medarbejdere til tilfredse kunder. Hvis du kommer glad på arbejde, har du overskud til at være smilende og imødekommende over for kunderne. Derfor hænger tilfredse medarbejdere tæt sammen med vores vision om at være bedst til kunder, siger Martin Baltser.

Med 127 deltagere i årets konkurrence er det langt fra alle landets virksomheder, der deltager. Alligevel er der grund til at være stolt over resultatet, mener Martin Baltser.

- Det er Superligaen, vi er oppe mod. Dem, der deltager, er de virksomheder, for hvem arbejdsmiljø har en særlig plads i bevidstheden. Og vi kan tydeligt mærke, at konkurrencen er blevet hårdere år for år. Der skal virkelig noget ekstraordinært til i dette selskab, siger Martin Baltser.

Et arbejdsredskab

Langt vigtigere end et diplom til væggen er medarbejdertilfredsundersøgelsen som arbejdsredskab. Undersøgelsen giver en temperaturmåling på hver enkelt afdeling, og er derfor et godt udgangspunkt for det fortløbende arbejde med arbejdsmiljøet, fortæller Helle Lund Gregersen, HR-chef i Middelfart Sparekasse.

- Vi kan se, hvor skoen trykker. På baggrund af tidligere undersøgelser har vi taget samtaler med både ledere og medarbejdere i de afdelinger, hvor undersøgelsen har vist et behov for en indsats. Og med en årlig opfølgning får vi vished for, om vores tiltag har haft den ønskede effekt, siger Helle Lund Gregersen, der glæder sig over, at svarprocenten på spørgeskemaundersøgelsen i år var 100.

- Det tager jeg som udtryk for, at medarbejderne kan se, at vi handler på baggrund af undersøgelsen, hvis det viser sig nødvendigt.

Tre gange siden 2003 har Middelfart Sparekasse vundet konkurrencen. Det skete senest i 2009. Årets andeplads er den bedste placering siden da.

Om undersøgelsen

Great Place to Work står bag undersøgelsen Danmarks Bedste Arbejdsplads.

Arbejdspladserne er delt ind i tre kategorier: ”mindre” med 20-49 ansatte, ”mellemstore” med 50- 499 medarbejdere og ”store” med over 500 medarbejdere.

Ud over en omfattende spørgeskemaundersøgelse indgår en såkaldt ”kulturprofil” i konkurrencen. Her skal hver enkelt virksomhed i detaljer beskrive, hvordan der arbejdes med arbejdsmiljø i organisationen.

Mere fra Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse

midspar.dk

Middelfart Sparekasse er et pengeinstitut med afdelinger fordelt på Fyn og Jylland. Middelfart Sparekasse er en selvejende institution og garantsparekasse, der aktivt arbejder på at udvikle det samfund, vi er en del af. Sparekassens samfundsmæssige engagement kan føres helt tilbage til grundlæggelsen i 1853. Allerede dengang var Sparekassens grundfilosofi, at beslutninger skulle være til gavn…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere