17.09.2019  |  Kommunikation

Stor hæder til Chr. Hansen - FSR - MARSH Erhvervspris

Indhold fra partner Hvad er dette?

På vegne af Chr. Hansen tog en stolt finansdirektør, Søren Westh Lonning, imod dette års FSR – Marshs Erhvervspris. Ingrediensvirksomheden blev hædret for evnen til at fremvise og dokumentere målbare resultater i forhold til FN’s 17 verdensmål.

"Chr. Hansen har for alvor taget fat i den teknologiudvikling, der skal til for kunne brødføde denne verdens mange milliarder mennesker på en bæredygtig måde. Der kan kombinere bæredygtighed med en social indsats med en solid bundlinje. Og som ovenikøbet som en af de eneste virksomheder i verden taler direkte ind i FN's 17 verdensmål, som alle lande, koncerner og borgere famler sig frem imod at tage ansvar for på den ene, eller anden eller tredje måde". Sådan lød ordene fra tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, da han tirsdag overrakte FSR – Marshs erhvervspris 2019 til Søren Westh Lonning, CFO, fra ingrediensvirksomheden Chr. Hansen A/S.

Det er 29. gang, at FSR – danske revisorer uddeler den traditionsrige FSR Marshs  -Erhvervspris til en person eller virksomhed, der har ydet en særlig indsats i dansk erhvervsliv. Det kan eksempelvis være ved at investere i nytænkning og forretningsudvikling og omsætte strategi og planer til en succesfuld forretning, som bidrager til at skabe vækst og sætter Danmark på verdenskortet. I 2019 har der desuden været særligt fokus på temaerne bæredygtighed, ordentlighed og god moral.

FSR – danske revisorers formand, Peter Gath, roste under overrækkelsen især Chr. Hansens evne til at oversætte den bæredygtige indsats til et sprog, som de finansielle markeder forstår: "Det mest fantastiske er, at Chr. Hansen i alle disse år har fulgt med udviklingen inden for fødevareindustrien, ja endda inden for flere områder går forrest. Det gælder ikke mindst ansvarlig og bæredygtig produktion. Samtidig har vi i revisorbranchen bemærket, at også økonomifunktionen hos Chr. Hansen har taget bæredygtighed til sig og gør en stor indsats for at dokumentere, at virksomheden producerer bæredygtigt. Og at informationerne bliver valideret og efterprøvet," udtalte Peter Gath.

Kriterier for tildeling af FSR – Marshs Erhvervspris
FSR – danske revisorer lægger følgende kriterier til grund for uddelingen af FSR – Marshs Erhvervspris: Prisen gives til en person, en organisation eller en virksomhed, som har leveret et enestående bidrag til at gøre dansk økonomi og erhvervsliv konkurrencedygtigt.
Det enestående bidrag kan eksempelvis være:

  • At have startet egen virksomhed og gennem en særlig indsats at have opnået en solid markedsposition med markante resultater på top- og bundlinje.
  • At investere i nytænkning og forretningsudvikling og omsætte tanker og planer til en succesfuld forretning, som har bidraget til at skabe vækst i Danmark.
  • At have skabt enestående resultater på bundlinjen og sat Danmark på verdenskortet.

Foruden hæderen følger en check på 35.000 kroner.

Om Chr. Hansen A/S
Chr. Hansen A/S en verdensomspændende virksomhed med mere end 3.000 medarbejdere fordelt på 30 lande. Hovedsædet ligger i Hørsholm nord for København, og hovedproduktionen foregår i Danmark, Frankrig, Tyskland og USA. Virksomheden er delt op i tre forretningsområder: Culture Enzymes-divisionen, Health Nutrition-divisionen og Natural Colors-divisionen. Virksomheden ledes af administrerende direktør Mauricio Graber, der tiltrådte i juni 2018.

Om Marsh
FSR - danske revisorer har i 29 år uddelt en erhvervspris i samarbejde med foreningens leverandør af ansvarsforsikringer til branchens medlemmer. Siden 2014 er det forsikringsmæglerfirmaet Marsh. Marsh er en af verdens førende forsikringsmæglere. Selskabet har cirka 27.000 medarbejdere i over 100 lande. Marsh tilbyder ydelser inden for blandt andet identifikation af risici, risikoanalyser, skadehåndtering, administration af forsikringsprogrammer m.m. Marsh udgiver hvert år Global Risk Report i samarbejde med World Economic Forum. 

Kort om FSR – danske revisorer
FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. FSR - danske revisorer har over 5.000 personmedlemmer og repræsenterer cirka 550 medlemsvirksomheder. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk.

Mere fra FSR - danske revisorer

FSR - danske revisorer

www.fsr.dk

  • fsr@fsr.dk
  • 33939191
  • Kronprinsessegade 8, 1306 København K

FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. FSR - danske revisorer arbejder med virksomheders samfundsansvar i regi af foreningens udvalg for samfundsansvar og bæredygtighed, som bl.a. består af repræsentanter fra Beierholm, Deloitte, EY, KPMG og PwC. Udvalgets prim…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere