Støtte til cirkulære værdikæder - for virksomheder i hele Danmark

Den landsdækkende indsats, Closing Loops, understøtter virksomheder, der vil nedbringe klimabelastningen ved at samarbejde i værdikæder. 26 værdikædesamarbejder er i fuld gang, og afprøver fx, hvordan én virksomheds affald kan blive til råvarer i en anden branche. Perspektiverne er store, resultaterne konkrete og netop nu udbydes million-støtte til, at endnu flere små og mellemstore virksomheder kan træde ind i fællesskabet.

Foto: Lifestyle og Design Cluster

20.09.2024

CSR.dk

”Cirkulær økonomi handler om at minimere affald og ressourceforbrug ved at genbruge, reparere, genanvende og forlænge produkters livscyklus. Man arbejder med at holde materialer i kredsløb så længe som muligt. For eksempel ved at undgå udvinding af nyt råstof, og i stedet genbruge materialer, som fx kan være affald fra en helt anden branche. Og det er netop projekter med det sigte, vi kan etablere og støtte, siger programleder i Closing Loops, Kathrine Lykke Kirk. 

En værdikæde er hele processen, som en vare gennemgår: Fra idé til færdigt produkt og videre ud til kunden. Værdikæden omfatter alle de trin, hvor der skabes værdi – så produktet kan blive værdifuldt for den, der køber det. Fra råvareudvinding, produktion og distribution til salg og efterfølgende service.  

Vi skal arbejde som helhed

”Alle de aktører og virksomheder, der bidrager til en proces, tilfører tilsammen værdi til værdikæden. Og netop derfor skal alle led i spil, hvis Danmark skal lykkes med cirkulær økonomi. For cirkulær økonomi er en ny disciplin, som kræver helhedstænkning. Her skal alle led arbejde sammen. Fra designere og udviklere til råvare-leverandører, transportører, producenter og ud til salgsleddet, hvor fx take-back-systemer eller reparation kan være en del af servicen. Samtidig skal man afklare, hvordan produktet senere kan genbruges eller genanvendes, og måske til allersidst deponeres,” forklarer Kathrine Lykke Kirk. 

Store bevillinger skal hjælpe cirkulær omstilling på vej

26 værdikæder er i gang med samarbejdet i Closing Loops. Værdikædesamarbejderne er geografisk spredt og kommer fra mange forskellige brancher. Fælles for dem alle er, at de tænker nyt i værdikæden og ønsker at bidrage til at opnå store effekter inden for den grønne omstilling.
Se nogle af dem her. 

Netop nu er der åbent for, at nye værdikædesamarbejder kan søge ind – med deadline 1. oktober.

”Danske virksomheder kan få 50% i støtte på projektbudgetter op til 3 millioner kr. Derfor kan Closing Loops gøre en konkret og målbar forskel for de værdikæder, der beslutter sig til at samarbejde om nye cirkulære løsninger”, siger Kathrine Lykke Kirk og understreger, at ansøgerne skal have ambitioner om at skabe konkrete resultater sammen. Fx om at nedbringe virksomhedens ressourceforbrug og affaldsmængder eller udvikle innovative løsninger, der giver nye forretningsmuligheder.

- EHS

Position Green

Sponseret

Sådan kan I navigere i udfordringerne ved køb af ESRS-software: De vigtigste overvejelser anno 2024

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Brainy Brunch: S’et i ESG: 3 stærke råd til at kommunikere om social ansvarlighed

Relateret indhold

26.09.2024CSR.dk

STARK sætter klimatal på varelevering

25.09.2024CSR.dk

En holdindsats til 10 millioner dollar

25.09.2024DEN DANSKE NATURFOND

Sponseret

Mere natur for pengene

24.09.2024Lübech Living ApS

Sponseret

Hotelshoppen afspejler hotellets værdier

23.09.2024CSR.dk

Nye EU-regler på vej – men forbrugerne er uvidende om miljø- og klimaudfordringer ved bilens dæk

23.09.2024CSR.dk

Flyselskab investerer i at fange CO2 fra luften

23.09.2024Denteks A/S

Sponseret

38 % danskere foretrækker bæredygtig overnatning

23.09.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Valified
Webinar
Webinar: Gratis introduktion til ESG rapportering

Gratis webinar med fokus på at hjælpe din virksomhed i gang med ESG rapporteringsarbejdet

Dato

27.09.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Industri
Webinar
Webinar: ESG i Værdikæder - Samarbejde med strategiske underleverandører

Dette webinar stiller skarpt på samarbejde med strategiske underleverandører om ESG og bæredygtighed, og dykker ned i, hvordan virksomheder kan gribe opgaven an.

Dato

30.09.2024

Tid

09:00

Sted

Online

Miljømærkning Danmark
Webinar
Webinar: Hvordan arbejder de grønne frontløbere med indkøb i den grønne omstilling?

Kom til webinar og paneldebat og hør hvordan nogle af landets førende virksomheder inden for mere bæredygtige indkøb bruger deres indkøbsmuskel i arbejdet med den grønne omstilling.

Dato

30.09.2024

Tid

09:30

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A WEBINAR: SUSTAINABLE BUSINESS CHANGE MANAGER (INTL & ONLINE) Sep. 30

Do you want knowledge and tools to work with sustainable business in practice? Are you considering taking our practical certificate programme Sustainable Business Change Manager?

Dato

30.09.2024

Tid

14:00

Sted

Online

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie