05.10.2020  |  Medarbejder

Studerende og nyuddannede kigger i de bæredygtige virksomheders retning

Bæredygtighed, ligestilling, diversitet og social ansvarlighed er på listen over emner, som næste generation af arbejdskraft finder betydningsfuldt, når de skal ud og vælge jobs.

En undersøgelse blandt studerende og akademikere i begyndelsen af deres karriere viser, at de såkaldte “young professionals” ikke længere kan lokkes med kun en god løn og fleksible arbejdstider. De unge ønsker at bidrage til samfundet – også igennem deres jobs. Det skriver Børsen. 

Emner som bæredygtighed, ligestilling, diversitet og social ansvarlighed får gradvist større og større betydning. Øverst på listen står dog fortsat ønsket om gode kolleger og et godt arbejdsmiljø.

Læs også: Ny teknologi kan skabe diversitet på arbejdspladsen

Blandt de mest populære virksomheder finder man overvejende danske virksomheder. Tidligere har man kunnet finde amerikanske giganter på listen som f.eks. Apple og Tesla, men disse er nu røget til fordel for danske virksomheder som bla. Coop og Bestseller.

Kendetegnet ved de virksomheder der klarer sig allerbedst i undersøgelsen er deres intense arbejde med bæredygtighed og social ansvarlighed. Lego, som ligger øverst på listen, har siden 2015 afsat milliarder af kroner til bæredygtighed og social ansvarlighed.

Læs også: Danske C20-selskaber scorer lavt på europæisk ligestillingsrapport

Daniel Magnusson, adm. direktør hos Academic Work, der står bag undersøgelsen påpeger, at det stiller store krav til virksomhederne at leve op til de ændrede krav fra den kommende arbejdsstyrke.

“Det er en interessant generation, som er velinformeret, har mere viden og er mere kritisk end nogensinde. Det er en udfordring, hvis man ser det som en forkælet generation med mange krav, i stedet for at se mulighederne i, at generationen kan være med til at ændre virksomheden,” siger han.

Mange unge forventer at virksomhederne har styr på deres basale samfundsansvar, så der skal mere til for at tiltrække de nyuddannede. Transparens og en sublim evne til at kommunikere det gode arbejde er kendetegnende for listens højdespringere.

- MT

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere