16.09.2019  |  Klima, miljø og energi

#sustainablestories: Ege Carpets vinder pris for mest bæredygtige produkt til byggebranchen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med den netop hjembragte pris, Circularity City Product Award, cementerer Ege Carpets sin position som én af verdens mest bæredygtige tæppeproducenter.

Ved den tyske byggeindustri-konference NordBAU i Neumünster demonstrerede CSR Manager Dorthe Aaboe Kallestrup, hvordan én af virksomhedens bedst sælgende produkter, tæppeflisekollektionen ReForm Memory Ecotrust, er et helt igennem bæredygtigt materialevalg til nybyggerier såvel som renoveringer. EIT Climate-KIC og Circularity City stod bag konkurrencen, der var målrettet tyske og nordiske virksomheder. Finalen løb af stablen d. 12. september 2019, hvor de 6 finalister leverede veloplagte præsentationer af hvert deres bæredygtige produkt.

Juryen udtrykte især begejstring for, at Ege Carpets har formået at reducere CO2-udledningen med 53% siden 2007 og fremhævede også det store kommercielle potentiale i det vindende produkt. Derudover var juryen imponeret over den cirkulære ressourcetilgang i produktionen og efterbrugsfasen af ReForm Memory Ecotrust.

ReForm Memory Ecotrust – den bæredygtige tæppeflise

ReForm Memory Ecotrust består af en forside og en bagside. Forsiden udmærker sig ved at være produceret af ECONYL®-garn, som er både regenereret og regenererbart. At garnet er regenereret betyder, at det er produceret af industrielt affald såsom fiskenet, der er opsamlet fra verdenshavene og omdannet til nye nylonprodukter såsom tæppegarn. At garnet er regenererbart betyder, at tæppeforsiden i produktlivscyklussens sidste fase kan indsamles og omdannes til nye nylonprodukter. Dermed opstår et lukket kredsløb, hvor nylonen kan indgå i nye produkter igen og igen.

ReForm Memory Ecotrust er udstyret med Ege Carpets’ patenterede Ecotrust-bagside, der er fremstillet af brugte vandflasker, som omdannes til et blødt men meget slidstærkt filtmateriale. Udover sine bæredygtige egenskaber bidrager bagsiden også med effektiv lyddæmpning og øget gangkomfort.

Vores virksomhed er bygget op omkring strategien Sustainable Carpet Design, så det er helt naturligt for os, at bæredygtighed er integreret i alt, hvad vi siger og gør. Vi bruger den ambitiøse og globalt anerkendte produktstandard Cradle to Cradle som ramme for at opnå cirkulær økonomi i vores produkter og i virksomheden som helhed.
- Svend Aage Færch Nielsen, CCO, Ege Carpets

Adgangsbillet til C40 Mayor Summit

Med den prestigefyldte Circularity City Product Award følger, udover den store ære, et bidrag på 4.000 euro til en messe efter eget valg samt en produktpræsentation på C40 Mayor Summit i København d. 9. oktober 2019. C40 er et globalt topmøde for borgmestrene fra verdens 40 største byer, der har dedikeret sig til at opnå målet i Parisaftalen om at begrænse temperaturstigningen til max 1,5 grader.

Om Ege Carpets

Ege Carpets blev grundlagt i 1938 og er én af Europas førende virksomheder inden for design, udvikling og fremstilling af bæredygtige designtæpper. Det er virksomhedens erklærede mål at gøre verden mere bæredygtig ved konstant at forbedre håndteringen af miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer til gavn for fremtidige generationer.

Mere fra Ege Carpets A/S

Ege Carpets A/S

www.egecarpets.dk

  • ege@ege.dk
  • 97 11 88 11
  • Industrivej Nord 25, 7400 Herning

Verdens første tæppeproducent med CSR certificering Ege Carpets er en af Europas førende virksomheder, når det handler om at designe, udvikle og producere unikke gulvtæpper af høj kvalitet med CSR i højsædet.   Virksomheden, der blev grundlagt i 1938, har fulgt med tiden og besidder den mest moderne teknologi i t…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere