13.07.2021  |  Supply chain

Svanemærkets popularitet tager til hos ejendomsinvesteringsselskaber

Hos ejendomsinvesteringsselskaber mærker man den brede interesse for bæredygtighed, hvilket har resulteret i et større fokus på bæredygtigt byggeri. Nu er turen kommet til rengøringen, hvor Anders Andersen Rengøring har udviklet et komplet koncept for både svanemærket trappevask og ejendomsrengøring.

”Lige nu oplever vi en stor efterspørgsel fra virksomheder, der gerne vil have enten deres produkter eller services certificeret med Svanemærket”, fortæller Ingrid Elmedal.

Hun er seniorkonsulent hos Miljømærkning Danmark, som har fået travlt i takt med den øgede interesse for Svanemærket.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Når interessen for det her er så stor, skyldes det en meget bred interesse for bæredygtighed helt fra private lejere til erhverv, der stiller krav om bæredygtighed”, forklarer Per Rønn Andreasen, som er teamleder for Building Performance Management, der administrerer ejendomme for investeringsselskaberne. Han fortsætter:

Læs også: Pilotprojekt bringer Svanemærket til kontorbyggeri

”Alle pensionskasser og mange ejendomsinvesteringsselskaber har fokus på den grønne profil. Det gælder for eksempel et ejendomsinvesteringsselskab som Dades, der har iværksat en grøn strategi. Som administratorer er det vores opgave løbende at bidrage med nye løsninger, og her er svanemærket rengøring det nyeste tiltag, der kan skærpe den grønne profil”.

Svanemærkets øgede betydning for investeringsselskaberne kom for alvor til udtryk i 2020, hvor Store Solvænget på Amager blandt andet kunne bryste sig af at være de første, nybyggede almene svanemærkede boliger, mens en pensionskasse i september fik licensen til at gennemføre Nordens første svanemærkede boligrenoveringsprojekt i Hillerød.

Første hele koncept svanemærket

Hos Anders Andersens Rengøring, der er en af Danmarks største rengøringsvirksomheder, mærker man også den øgede interesse for svanemærkede services. Derfor har rengøringsvirksomheden det seneste år arbejdet på at få hele konceptet for både trappevask og ejendomsrengøring svanemærket.

”Flere af de store ejendomsadministrationsselskaber har indtil nu efterspurgt svanemærket trappevask og ejendomsrengøring forgæves. Derfor opsøgte vi Miljømærkning Danmark for at få svanemærket disse ydelser”, fortæller Anders Andersen, der er ejer af rengøringsvirksomheden, og fortsætter:

”Det betyder, at vi nu både kan tilbyde svanemærket rengøring, trappevask og vinduespolering, som opfylder Svanemærkets skrappe krav til blandet andet rengøringsmidler, kvalitetssikring og transport”.

Læs også: 17 løsninger: Sådan kan ejendomme bidrage til at nå klimamål

Selvom det giver travlhed, er man hos Miljømærkning Danmark glade for, at der bliver sat flere krav til bæredygtighed.

”Det er mit indtryk, at kunders efterspørgsel på det og en øget interesse for grønne indkøb fra både offentlige og private virksomheder spiller en stor rolle, ligesom det også er tydeligt, at en virksomhed som Anders Andersen Rengøring ser miljø som en del af deres DNA. Det er en meget positiv udvikling”, afslutter Ingrid Elmedal.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere