27.01.2021 | Klima, miljø og energi
Svensk tekstilvirksomhed sikrer en transparent leverandørkæde igennem egne fabrikker
At have sine egne fabrikker og dermed mere kontrol over sin produktion er en stor fordel, når det kommer til arbejdet med bæredygtighed.
Den svenske virksomhed Blåkläder, der producerer arbejdstøj, oplever, at det er en stor fordel at have sine egne fabrikker, når det kommer til bæredygtighed.
Familien bag Blåkläder ejer i dag selv seks fabrikker i Sri Lanka og Myanmar. Ejerskabet gør at virksomheden har et meget tæt samarbejde med deres underleverandører helt ud i de sidste led.
“Ud over en helt gennemsigtig kontrol giver det muligheden for at føre regnskab med de ressourcer, vi bruger, og den CO2, der bliver udledt fra fabrikkerne,” fortæller han, med henvisning til at selskabet de seneste år har installeret 3669 solpaneler på fabrikkerne, hvilket ifølge Blåkläders bæredygtighedsrapport sparer dem ca. 2170 ton CO2 årligt.
Virksomheden er dog stadig afhængig af de underleverandører, der leverer råmaterialer og her har Blåkläder ikke den samme kontrol. Virksomheden estimerer, at de igennem hele deres leverandørkæde arbejder både direkte og indirekte med omkring 100 leverandører – en stor del af dem er råvareleverandører.
I sin bæredygtighedsrapport fra 2019 fremhæver Blåkläder, at den typiske konkurrent, der ikke selv ejer fabrikker, vil have op mod ti gange flere samarbejdspartnere.
Brancheleder for mode- og tekstilindustrien i Deloitte Morten Gade Steinmetz, understreger fordelene i at have få men tætte leverandører, da det kan gøre hele værdikæden mere transparent.
- MTN
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.