02.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Talentfulde studerende vil fremme genbrugsløsning i detailhandlen

Indhold fra partner Hvad er dette?

RackBox sikrede de to specialestuderende Thien Quang Tran og Anton Malmkjær Møller sejren i dette års PROJECT PLASTIC-konkurrence. Plastboksen er designet til transport af IT-udstyr, og den minimerer brugen af engangsplast og forbedrer arbejdsmiljøet.

Thien Quang Tran og Anton Malmkjær Møller fra Industrielt Design på Aalborg Universitet har i deres speciale udviklet et designkoncept i plast, som skal minimere brugen af engangsemballage i detailkæder såsom Elgiganten, Power og Bilka.

Deres projekt ’RackBox – Transporting TV’s for Service’ sikrede dem førstepladsen i talentkonkurrencen PROJECT PLASTIC 2020, der er arrangeret af brancheforeningen Plastindustrien.

Her præsenterede de på overbevisende vis deres opfindelse og fremviste en færdig prototype af ’RackBox’ i en 1:5 skala.

Bæredygtig løsning

Målet med opfindelsen er at tilbyde en holistisk og langtidsholdbar løsning, som kan styrke detailkæders grønne profil, hjælpe med at reducere dårlige arbejdsstillinger for deres lageroperatører, skære ned på udgifterne til engangsemballage og dermed reducere deres CO2-aftryk, lød det i gruppens pitch.

  • Inspirationen til idéen kom, da jeg selv arbejdede hos Elgiganten og så, hvordan de pakkede fjernsyn på en uhensigtsmæssig måde. Der blev brugt store mængder af engangsemballage, og pakningen var besværlig for lagermedarbejderne. Det fik jeg lyst til at finde en løsning på, fortæller Thien Quang Tran, vinder af PROJECT PLASTIC 2020.

Anton Malmkjær Møller, vinder af PROJECT PLASTIC, uddyber:

  • Vores løsning er meget low-tech, hvilket gør det muligt at implementere den på markedet i morgen. Samtidig er den designet til at tilgodese de service- og lagermedarbejdere, som til daglig pakker fjernsyn i anstrengende og dårlige arbejdsstillinger. Vi slår to fluer med et smæk: vores opfindelse reducerer brugen af engangsemballage og gør livet nemmere for medarbejderne.

Realisérbar idé

Jakob Clemen, Technical Sales Engineer i plastvirksomheden Molytex, var en del af dommerpanelet. Han fortæller, at der var enighed om, at ’RackBox’ skulle vinde førstepræmien:

  • RackBox løber med sejren, fordi gruppen præsenterer et overbevisende og køreklar koncept, som italesætter udfordringen med engangsemballage på en innovativ og forholdsvis simpel måde. Hvis de finder de rette samarbejdspartnere til projektet, tror jeg på, at RackBox kan realiseres inden for en relativt kort periode.

Med 1. præmien modtager Anton Malmkjær Møller og Thien Quang Tran 25.000 kroner til videreudvikling af deres løsning.

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien.Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og at tage ansvar for den verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere