18.02.2020  |  Samfund

Techlash må ikke føre til, at vi vender teknologien ryggen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Anders Hvid fra Dare Disrupt advarer mod at få berøringsangst i forhold til nye digitale værktøjer.

Anders Hvid er medstifter af konsulentvirksomheden Dare Disrupt og var en af de første herhjemme til at forelske sig i Silicon Valleys disruptive teknologier. Nu søger han efter en gylden middelvej mellem teknologi og etik.

Aksiomatisk møder Anders i en nedslidt opgang på Nørrebro. Her bor Dare Disrupt til leje på etagen under Dansk Islamisk Center. Murværket er pakket ind i graffiti.

Men selv om Anders med de runde briller og håret samlet i en knold i nakken snildt kunne forklæde sig som en af tidens mange teknologiforsagere, så tilhører han snarere den modsatte fløj.

Og det bekymrer ham at se, hvordan politikerne efter Facebooks uskyldstab i 2016 har fået berøringsangst med kunstig intelligens og andre digitale værktøjer, som har magt til at revolutionere vores samfund.

Fjerde udsendelse i podcastserie
Denne udsendelse er fjerde podcast i en serie udgivet af Aksiom i samarbejde Viegand Maagøe, som er en førende konsulentvirksomhed inden for strategisk bæredygtighed, kommunikation og effektiv udnyttelse af energi og ressourcer i erhvervslivet, industrien og til forbrugerne. Hør første afsnit i serien her og det andet her.

Serien, under navnet Aksiomatisk, tegner portrætter af en række kendte som ukendte stemmer, som har det til fælles, at de alle brænder for grøn og digital omstilling, og vil udkomme som en del af CSR Agendaen i de kommende uger.

Et aksiom er et begreb fra filosofiens verden og betyder grundsætning, som accepteres uden bevis. Målet er at sætte fokus på de påståede sandheder, som florerer i samfundet: Eksempelvis at økonomiske vækstrater er det sande parameter for civilisationens fremskridt, og at digital teknologi altid er at foretrække frem for analoge løsninger.

Tanken er, at lytterne ved at tage stilling til samfundets omstillinger øger deres viden og derfor også mulighed for handling.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere