Hvordan elektrificerer man fødevareindustrien?

Lyt med, når vi besøger Arla, Royal Unibrew, Schulstad og Thise, der alle er i gang med at omlægge deres produktion.

Foto: Viegand Maagøe

27.11.2023

Sponseret

redaktion@viegandmaagoe.dk, Viegand Maagøe

I en særudgave af Do No Significant Harm, besøger Klaus Ulrik Mortensen, journalist og chefrådgiver hos Viegand Maagøe, Arla, Royal Unibrew, Thise og Schulstad til en snak om, hvordan man elektrificerer fødevareindustrien

Her deler de fire virksomheder nogle af de mange overvejelser, udfordringer og muligheder, der er forbundet med en produktions transformation af sådan karakter. Hos Schulstad har man set muligheder i ellers traditionelle bageprocesser, der førhen har været drevet af naturgas, med en ny elektrisk bagelinje.  

Find Do No Significant Harm hvor du normalt lytter til podcast, og bliv klogere på, hvordan du kan omlægge din produktion for at være bedre rustet til fremtidens udfordringer. 

For uanset om det er Schulstads produktion af en halv million brød og boller, der skal elektrificeres, eller produktionen af den mælk, vi dagligt hælder i kaffen, ligger der mange overvejelser bag.  

Lyt og hør mere om, hvordan du kan omlægge din produktion 

Do No Significant Harm, et fælles sprog for bæredygtighed

Hver dag arbejder vi hos Viegand Maagøe på at trække verden i en grønnere retning. Men det kræver et fælles sprog. Podcasten Do No Significant Harm, har vi sat i verden for at gøre folk klogere på dét at arbejde professionelt med bæredygtighed. Her deler vi ud af egne erfaringer, bekymringer, og viden samtidig med, at vi søger inspiration uden for kontoret.   

Alt sammen med henblik på at gøre os selv og lyttere klogere. 

Titlen er stjålet fra EU’s taksonomi for grønne investeringer. Den minder dem om altid at tjekke, at det gode, vi gør for klimaet, ikke gør betydelig skade på naturen og samfundet. 

Fast vært på podcasten er chefrådgiver og journalist Klaus Ulrik Mortensen

Find alle afsnit her, der omhandler alt fra ESG til cirkulær økonomi og Elektrificering

I afsnittene om elektrificering, kan du blandt andet blive klogere på: 

  • Grøn omstilling i fødevareindustrien  
  • Hvordan fødevarevirksomhederne Arla, Thise, Schulstad og Royal Unibrew har valgt at omlægge deres produktion  
  • Hvordan en virksomhed som Arla sætter sig mål  
  • Hvilke udfordringer og muligheder Schulstad møder i skiftet fra gas til el 
  • Hvordan Thise systematisk arbejder med energibesparelser  
  • Hvordan Royal Unibrew skiller sig af med naturgas
  • Hvordan elektrificering kan sikre konkurrenceevne  

Se hvad du ellers kan blive klogere på med Do No Significant Harm

  • Sådan vender Coop røde til sorte tal  
  • Den svære disciplin at genopfinde sig selv i kundernes bevidsthed   
  • Dyk ned i ESG og forstå de 3 bogstavers betydning
  • Trends og problemstillinger på dagsordenen for cirkulær økonomi  

Find alle afsnit her

29.05.2024Viegand Maagøe

Sponseret

CSRD: EU-direktiv om bæredygtighedsrapportering

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

3 ting du skal glæde dig til med ‘Green Claims’ Directive

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Grønt, bæredygtigt, klimavenligt … Du må ikke lyve

12.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Er du klar? EU vil sætte din virksomheds grønne påstande under lup

04.12.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Digital CO2-beregner viser uddannelsesinstitution vejen til skarpere klimaindsats

27.11.2023Viegand Maagøe

Sponseret

Hvordan elektrificerer man fødevareindustrien?