18.01.2019  |  Klima, miljø og energi

Tesla favorit til elnetprojekt på græsk ø

Den græske ø Limnos skal have opdateret sit elnet og her er Tesla favorit til at løbe med opgaven med et system, der erstatter ineffektive dieselgeneratorer med grøn strøm fra solpaneler og batterier.

I sidste uge præsenterede amerikanske Tesla, der nok er mest kendt for sine person- og lastbiler, men også har været engageret i energibranchen i en årrække, sit bud på et elektricitetsnetværk i mindre skala, et såkaldt microgrid, for det græske energiministerium, og der ser ud til, at buddet godt kan blive til virkelighed inden for de kommende år, skriver energypress.

Godt nok fremlagde Tesla-folkene systemet med den kendte ferieø Rhodos i tankerne, men ifølge de græske embedsmænd er den ikke passende på grund af øens store elektricitetsbehov i de travle sommermåneder, hvor tusindvis af turister strømmer til øen.

Som alternativ blev den noget mindre ø Limnos i den nordlige del af det ægæiske hav bragt på banen. Med et areal på knap 478 km2 er den kun godt en tredjedel af Rhodos’ størrelse, og dertil heller ikke så velbesøgt af turister, der får elforbruget til at eksplodere om sommeren.

Læs også: Apple er på 100 procent vedvarende energi

Ifølge energypress gør det Tesla til favorit til at løbe med opgaven, når det lokale forsyningsselskab Deddie/Hedno i løbet af foråret søsætter en international konkurrence med henblik på at udvikle en ø, der er selvforsynende med bæredygtig energi.

Værktøjet vil i så fald være Teslas eksisterende microgrid-løsning kaldet Powerpack, der er baseret på solpaneler og højkapacitetsbatterier til produktion og lagring af billig, grøn strøm. Systemet er allerede i drift på øerne i Amerikansk Samoa, hvor det har erstattet en stribe ineffektive dieselgeneratorer, der slugte 1.400 liter fossilt brændstof i døgnet.

Grækenland har en national ambition om, at 20 procent af landets energiforbrug skal komme fra vedvarende energi i 2020, ligesom grøn vækst generelt er på dagsordenen.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere