14.09.2017  |  Klima, miljø og energi

Timberland vil skabe ny bomuldsforsyningskæde i Haiti

I et samarbejde med Smallholder Farmers Alliance vil den amerikanske virksomhed Timberland forsøge at genindføre bomuld som en af de største afgrøder i Haiti.

For nylig kunne beklædningsvirksomheden Timberland meddele, at man i et samarbejde med Smallholder Farmers Alliance (SFA) vil forsøge at skabe en ny bomuldsforsyningskæde ved at genindføre bomuld som afgrøde i Haiti.

Læs også: Bestseller-kæde vil undgå giftigt bomuld

I selskab med SFA og Haitis handels- og industriminister kunne Timberland ved en ceremoni i august plante det første bomuldsfrø for at markere deres nye initiativ.

Forsøget med igen at dyrke bomuld som en afgrøde i Haiti strækker sig over en femårig periode, og hvis det viser sig at blive vellykket, har Timberland forpligtet sig til at købe op til en tredjedel af de haitiske landmænds årlige bomuldshøst.

Tidligere har bomuld været Haitis fjerdestørste landsbrugseksport, men produktionen led under manglende finansielle tjenester og teknisk support til småbønder og skovrydning.

Fokus på træning af og støtte til småbønder
Timberland og SFA’s nye initiativ placerer bomuld som en rotationsafgrøde i blandede landbrug, der omfatter grøntsager, korn og husdyr, så landbrugsfordelene i landet strækker sig ud over den enkelte afgrøde.

Derudover har initiativet fokus på træning af og støtte til småbønder, da man hos Timberland mener, at det er vigtigt at give landmændene en bæredygtig og langsigtet løsning, så bomuld ikke forsvinder fra produktion igen.

Timberland og SFA’s bomuldsprogram er udviklet i forbindelse med et vellykket projekt baseret på agerskovbrug i Haiti, som de to organisationer har samarbejdet om i de sidste par år. I programmet deltog frivillige landmænd i et netværk af planteskoler, der producerede op til en million træer hvert år.

Læs også: H&M og Ika vil lave tøj af træ

Til gengæld fik landmændene træning, frø til afgrøde, kimplanter og værktøj til at hjælpe med at øge deres eget udbytte af afgrøderne.

Hos SFA har man planer om i 2018 at kunne introducere andre bomuldssorter i høj kvalitet, der beror sig på lokale forhold og økologisk dyrkning.

Også hos Timberland har man planer for de næste par år. Således har virksomheden udviklet en 2020-plan for ansvarlighed, der bestræber sig på at passe på Jorden, uanset hvad den foretager sig. 

Nogle af virksomhedens mål for 2020 er blandt andet at plante intet mindre end 10 millioner træer, gøre fodtøj og bekklædningsgenstande 100 procent PVS-frie og at gøre bomuld 100 procent organisk. Du kan læse mere om Timberlands 2020-plan her.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere