13.03.2020 | Strategi & ledelse
Topledere skal lære at gøre bæredygtighed til god forretning
Mange topledere arbejder aktivt med FN’s verdensmål, men så længe de ikke formår at integrere dem i virksomhedsstrategien, kommer deres tiltag ikke til at række langt nok, lyder det fra kursusvirksomheden Scandinavian Executive Institute.
Hvis ambitionsniveauet skal være højt, kræver det, at topledere ser verdensmålene som en forretningsmulighed og ikke bare en udgift.
En ny undersøgelse fra kursusvirksomheden Scandinavian Executive Institute viser, at de fleste topledere tager FN’s verdensmål alvorligt og sætter dem højt op på dagsordenen, men at de sjældent gør det, fordi de ser forretningsmuligheder i det. Det skriver Børsen.
Læs også: Direktører frygter også klimaforandringerne
I undersøgelsen svarer 90 procent af de deltagende, at de arbejder konkret med verdensmålene, og 75 procent af dem svarer, at de gør det for at vise ansvarlighed.
Instituttet vil fremover bruge resultaterne fra undersøgelsen til at hjælpe virksomhederne med at få verdensmålene ind i deres forretningsmodel, fortæller Scandinavian Executive Institutes administrerende direktør, Steen Buchreitz Jensen, til Børsen.
Han understreger, at det er vigtigt, at topcheferne tænker bæredygtighed og verdensmål ind i deres strategi:
Læs også: Siemens vil belønne topledere for bæredygtighed
”Hvis ambitionsniveauet skal være højere end klimavenlig kost i kantinen og et farvel til vandflasker i plastik, kræver det, at ledelsen ikke kun opfatter verdensmålene som en omkostning, men også som et middel til at skabe unikke konkurrencemæssige fordele”, siger han til Børsen.
- SMF
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Strategi & ledelse

Virksomheder der sætter videnskabsbaserede mål opnår hurtigere CO2-reduktioner
Selvom de globale udledninger stiger, konkluderer ny rapport, at de virksomheder, der sætter videnskabsbaserede mål arbejder både hurtigere og mere effektivt med at reducere CO2.
Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU
Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.
Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis
Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.
Samfund

Nykredit går forrest med at koble ESG-rådgivning, ratings og prisen på penge
Prisen på penge bliver i stadig oftere koblet til bæredygtighed. Nykredit har taget usædvanligt skridt for at komme på kunders gode side.
Klima, miljø og energi

Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil
Cirkulær økonomi er et buzzword i tekstilbranchen, og der afsættes enorme ressourcer til nye løsninger, der skal tage hånd om de kæmpe mængder beklædning, der hvert år smides ud.
Klima, miljø og energi

Fragttrafik på el i byerne kan give markante CO2-reduktioner
Ny CONCITO rapport viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at nedbringe CO2-udledningen fra byernes vare- og lastbiltrafik. Klimazoner, der fremmer elektrificering af køretøjsparken, er det tiltag, der vurderes at have det største potentiale for CO2-reduktion. Men det kræver klare politiske rammer og nye lokale partnerskaber at få omstillingen sat i gang.