21.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Lidt over halvdelen af danske byggerivirksomheder har sat bæredygtige målsætninger

En ny undersøgelse viser, at det kun er lidt over halvdelen af virksomheder i byggeribranchen der har sat konkrete reduktionsmål for deres CO2-udledning, mens få har sat politikker for diversitet og ligestilling.

Brancheorganisationen Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar har i en undersøgelse sat sig for at belyse, hvordan det står til med at sætte konkrete målsætninger for grøn, social og økonomisk bæredygtighed i byggeribranchen.

Og her svarer 53 procent af de adspurgte virksomheder i medlemsundersøgelsen, at de har formuleret konkrete målsætninger for reduktionen af udledte drivhusgasser. Og 26 procent udpeger ikke løbende virksomhedens væsentlige negative miljø- og klimapåvirkninger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derudover viser undersøgelsen, at 34 procent af de adspurgte ikke har implementeret en politik for diversitet og ligestilling.

Læs også: Presset på betonbranchen for grøn omstilling stiger

Det skriver mediet Bygtek.

Det giver anledning til bekymring hos Christina Schultz, der er sekretariatschef i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar.

Til januar træder der nemlig nye regler i kraft omkring krav til såkaldt LCA-analyser på alt nybyggeri og konkrete CO2-krav til nyt byggeri, som måler over 1000 kvadratmeter.

”Byggebranchen har travlt, hvis man vil være på forkant, når den nye lovgivning træder i kraft. Der er også mange fordele at hente ved at blive mere konkret og målbar i sin bæredygtighedsstrategi – også på den sociale og økonomiske dagsorden. F.eks. kan man gøre sin virksomhed mere attraktiv over for investorer og for brugere af byggeriet, som også i stigende grad har fokus på bæredygtighed. Så en klar opfordring til at udarbejde bæredygtighedsstrategier med konkrete mål,” siger hun til Bygtek.

Læs også: Bæredygtigt byggeri kræver meget mere dialog - og mod

Undersøgelsen er bygget op om Foreningen for Byggeriets Samfundsansvars ’Charter for Samfundsansvar’, der er en fælles hensigtserklæring, som alle medlemmer skriver under på ved indmeldelse i foreningen.

Erklæringen er bygget op om blandt andet FN’s 17 Verdensmål, som derefter er omsat til konkrete målsætninger for byggeri- og anlægsbranchen.

I undersøgelsen har 55 virksomheder svaret ud af foreningens i alt 115 medlemmer.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere