Undersøgelse: otte ud af ti danskere holder fast i rejsevaner trods klimaforandringer
Når danskerne planlægger ferie, ser det ikke ud til, at miljøpåvirkninger vejer tungt hos det store flertal, viser en undersøgelse.
Oversvømmelser, kæmpehagl og naturbrande.
Klimaforandringerne er kommet højere op på agendaen efter et år med voldsomt vejr både herhjemme og på flere af de mest populære rejsedestinationer.
Men danskernes rejselysten er dog ikke på retur, viser en undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.
Læs også: Klimavenlige handlinger betaler kulturelle oplevelser i København
Kun 8 procent af danskerne siger, at de rejser mindre. Alligevel er der god grund til at overveje, hvordan man kan rejse mere bæredygtigt fremover, siger fagchef hos Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum Andersen.
”De fleste har fået øjnene op for, hvordan vildere og vådere vejr påvirker os, også på populære rejsemål i Europa og Asien. Men det tager tid at ændre vaner, og mange er måske også i tvivl om, hvad man kan gøre anderledes,” siger hun.
Tænk over transporten
Ifølge undersøgelsen svarer 8 procent, at de rejser mindre for at mindske CO2-udledningen, mens 7 procent oftere vælger alternative og mindre CO2-udledende transportformer som eksempelvis tog og bus.
Læs også: Rapport: Halvdelen af danskere vil gerne betale ekstra for bæredygtighed i boligen
Louise Hertzum Andersen fremhæver også transport som det område, hvor turister kan gøre en stor forskel.
Hvis man vil holde ferie i udlandet, bør man være opmærksom på, at rejser med fly og bil udleder mere CO2 pr. rejst passagerkilometer end bus og tog.
“Der er mange rejser, hvor det ikke er muligt at transportere sig uden at flyve, men når man ankommer til sin destination, kan man tænker over, om det kan give mening at undersøge bus- og togruter, som i mange tilfælde også fører dig gennem områder, som du ellers ikke ville have oplevet,” siger Louise Hertzum Andersen.
– HCL