06.07.2015  |  Kommunikation

Unilever første virksomhed med menneskerettighedsrapport

Unilever er med udgivelsen af den første menneskerettighedsrapport fra en virksomhed endnu engang frontløber inden for rapportering.

I pressemeddelelsen udsendt ved udgivelsen af rapporten siger Paul Polman, Unilevers administrerende direktør:

"”Virksomheder kan kun blomstre i samfund hvor menneskerettighederne respekteres, overholdes og fremmes. Mennesker er vores største aktiv og ’empowering’ dem på tværs af vores supply chain er ikke bare den rigtige ting at gøre, det sikrer også vores forretning en bæredygtig fremtid”."

Læs også: Hjælp at hente til de svære menneskerettigheder

Rapporten er et resultat af Unilevers arbejde med FNs retningslinjer for menneskerettigheder og erhvervsliv, og er den første dedikerede udgivelse baseret på disse retningslinjer. Rapporten redegør for Unilevers mål om aktivt at fremme menneskerettigheder på tværs af alle forretningsområder, og viser hvor virksomheden allerede har iværksat aktiviteter og hvor de fremtidige udfordringer ligger.

De områder, hvor Unilever selv fremhæver at have gjort fremskridt, er ’empowerment’ af kvinder, kampen mod sexchikane og arbejdet med arbejdsmiljø i forsyningskæden. Fremtidens indsatsområder defineres som arbejdsforhold for migrantarbejdere, arbejdsmiljø hos leverandørers leverandører og et fortsat samarbejde med andre organisationer for at påvirke systemiske forandringer.

Som det ofte er tilfældet, når virksomheder begynder på at rapportere på ikke-finansielle områder, så kræver datagrundlaget for rapporten mere arbejde, ligesom man endnu ikke har tredjepartsverificering af rapporten. Det hører også til de fremtidige indsatsområder.  

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere