19.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Valg i klimabenægtelsens tegn

Under overskriften 'Løkkes grønne faneflugt' vurderer Mandags Morgens lederskribent Bjarke Møller, at klimaet bliver en central del af næste valgkamp.

Kllimaet bliver en central del af næste valgkamp, vurderer Mandag Morgen, efter at Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er kommet med en bredside mod det katalog af 78 mulige initiativer til CO2-reduktion, som regeringen netop har fremtlagt.

Lars løkke har udtalt følgende: "Der er lagt et rædselskatalog frem med en stribe forslag, som er ødelæggende for danske landbrug, som gør det dyrere at være dansker, som hæmmer mobiliteten."

Læs også: Ny klimaplan skal finde CO2-besparelser på seks procent

Mandag Morgens lederskribent, Bjarke Møller, kommenterer holdningen hos Venstres formand således:

"De borgerlige partiers oppiskede retorit og stadig mere aggressive benægtelse af behovet for en ambitiøs dansk klimapolitik, selv når regeringen fremlægger et åbent forhandlingskatalog, står i skærende kontrast til virkeligheden".

Klimabenægtere og fakta

Bjarke Møller fortsætter: "Det er ikke mange uger siden, at fremtrædende forskere fra Cambridge University præsenterede beregninger, der viser, at regningen kan blive helt op til 60.000 milliarder dollar, hvis de enorme mængder metangasser i den østsibiriske termafrost frigøres som følge af klimaforandringerne. (...)

Der er mange klimabenægtere, der ikke vil se denne virkelighed i øjnene. Nogle forestiller sig, at verden bare kan fortsætte med at brænde fossile brændsler af som i de foregående generationer, andre forsøger med henvisning til akutte kortsigtede økonomiske hensyn og forbrugsbehov at bilde sig ind, at det nok alligevel ikke bliver så galt endda. (...)

Klimaminister Martin LIdegaard sidder på en uriaspost, hvor det bliver meget svært at handle, fordi de økonomiske særinteresser og den genopstandne klimabenægtelse er ved at skabe en ny alliance, der vil imødegå erhvert fremskridt i retning af en mere ambitiøs grøn omstilling". (citat fra lederen slut)

Læs hele Bjarke Møllers leder på Mandag Morgen her.

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere