31.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Vaskeri i Kolding får Svanemærket - det inspirerer til bæredygtige løsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

I DFD vægter vi miljøet højt. Derfor var glæden stor, da vores vaskeri i Kolding i sidste uge officielt blev tildelt miljømærket Svanen. Vaskeriet stod klart i begyndelsen af 2018, og Svanemærket var et mål allerede fra da.

De fleste kender Svanemærket og EU-blomsten. Og netop miljømærkerne bidrager med deres ambitiøse krav til en bæredygtige udvikling ved at se på hele produktets livscyklus. Kravene bliver løbende tilpasset den nyeste viden og udvikling i markedet, og det stiller krav til os.

Det er helt i tråd med DFD’s målrettede arbejde om at minimere aftrykket på miljøet gennem vores kerneforretning. Vaskeriet i Kolding servicerer kunder inden for hotel- og restaurationsbranchen i hele Danmark, og her betyder miljømærkerne noget. Andreas Nyborg er ansvarlig for den division, og forklarer nærmere:

”Da vi skulle i gang med byggeriet af det nye vaskeri i Kolding, vidste vi fra begyndelsen, at vaskeriet skulle svanemærkes. For mange af vores kunder i hotel- og restaurantbranchen er det et krav, og for os var det også en selvfølge. Miljømærkerne er bredt anerkendte, og så er det oplagte redskaber for os i det daglige, hvor den løbende udvikling af kravene motiverer os til at tænke innovativt, bl.a. i vores løsninger til kunderne.”

Ansvarlighed hele vejen rundt
Med Svanemærket får vores kunder – og deres kunder – en grundlæggende tryghed for at de vaskemidler, vi anvender, ikke indeholder optisk hvidt, parfume eller andre allergifremkaldende stoffer.

Udover de sundhedsmæssige fordele kan vi, gennem Svanemærkets krav, også garantere, at vask og håndtering af vores produkter sker med mindst mulig miljøpåvirkning gennem: 

• Lavt el- og vandforbrug og lav klimapåvirkning.
• Brug af miljørigtige kemikalier i korrekte doser.
• Optimal affaldshåndtering ved enten genanvendelse eller miljørigtig bortskaffelse.
• Miljørigtig kørsel af dertil uddannede servicechauffører.
• Miljøvenlig distribution i varebiler, der efterlever de aktuelle euronormer for partikelfiltre.

Miljømærkerne tager hele produktets livscyklus med i sin vurdering, og er derved med til at sikre ansvarlighed hele vejen rundt. I vores tilfælde handler det om de tekstiler, vi vasker og lejer ud til vores kunder – lige fra indkøb, til brug og håndteringen til bortskaffelse og genbrug.

Nyt liv til brugte tekstiler
DFD’s forretningsmodel er grundlæggende cirkulær: I vores vaske- og lejeløsninger fokuserer vi målrettet på at maksimere tekstilernes levetid gennem optimerede vaskeprocesser og ved løbende at foretage reparationer på tøjet så længe, det er muligt. Når reparation ikke længere er muligt, bestræber vi os på at forlænge tekstilernes levetid ved at genbruge dem i nye designs og til nye formål. I den forbindelse har vi sammen med designer Klaus Samsøe udviklet konceptet DFD Recy, der forvandler kasserede tekstiler til nye produkter.

”Mange af vores restaurantkunder har fokus på madspild, og på samme måde arbejder vi konstant på at minimere vores tekstilaffald efter ophør af aftaler, eller når tøjet slides op. I mange tilfælde kan hele eller dele af tekstilerne bruges på nye måder og blive en del af en ny vaskeløsning. Allerede for 10 år siden udviklede vi en kollektion af brugskunst lavet af kasserede viskestykker. Med DFD Recy har vi taget genanvendelse af kasserede tekstiler til et nyt niveau ved at give vores kunder et konkret udbytte af deres udtjente tekstiler,” afslutter Andreas Nyborg.

DFD Recy indeholder bl.a. kokkejakker - hør Klaus Samsøe fortælle mere om konceptet her.

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere