20.09.2022  |  Klima, miljø og energi

Ved at kortlægge usikkerheder vil nyt projekt fremme grønne byggematerialer

Omstillingen til bæredygtige byggematerialer er et must, hvis byggebranchen skal nå sine målsætninger for CO2-reduktion. Men de bæredygtige materialer kommer ikke uden en vis mængde risici. Det vil Realdania og Værdibyg nu lave om på.

Individuelle interviews og rækker af workshops. De skal lægge en vidensbund om bæredygtige byggematerialer til gavn for hele byggebranchen.

For på baggrund af dem vil Realdania og Værdibyg i et nyt projekt udarbejde en rapport, som finder og blotlægger de usikkerheder og risici, byggebranchen møder, når de vælger bæredygtige materialer fremfor det traditionelle beton, tegl og stål.

”Vi oplever fra alle sider i byggeriet en stor vilje til at bygge mere bæredygtigt. Men mange af de gode intentioner strander, når de møder den store usikkerhed, der er omkring brugen af nye materialer eller genbrug af gamle byggematerialer,” siger Nina Koch-Ørvad, projektchef i Værdibyg.

De grønne materialer såvel som metoderne til genbrug af gamle materialer er nyt territorium for branchen, og derfor kender ingen helt deres begrænsninger og faldgruber. Det er netop dette som det nye projekt vil gøre op med, så gennemsigtigheden bliver større og usikkerhederne mindre.

Læs også: Genbrug gør ikke nødvendigvis byggeriet dyrere

”Med dette projekt kan vi tage nogle afgørende skridt for at afdække og kortlægge den usikkerhed og den risiko, der er, når man gerne vil bruge nye bæredygtige byggematerialer. Barriererne kan være teknologiske, procesmæssige eller strukturelle,” lyder det fra programdirektør Rolf Simonsen fra Værdibyg, der sammen med Nina Koch-Ørvad har ansvaret for udarbejdelsen af rapporten.

”Vi vil i analysen nedbryde de forskellige risici til nogle størrelser, der er mere håndterbare på det enkelte byggeprojekt, så det ikke bliver en stopklods for udviklingen,” fortsætter han.

Byggebranchen står for omkring 30 procent af Danmarks CO2-udledning og er landets fjerdestørste branche.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere