06.02.2023  |  Klima, miljø og energi

Verdens største investeringsfond advarer bestyrelser: Tackl klimakrisen eller bliv fyret

Den norske oliefond er parat til at stemme imod genvalget af bestyrelser, der ikke lever op til klima- og socialt bæredygtige mål.

Verdens største investeringsfond, Norges Bank Investment Management, er nu klar til at smide bestyrelser, der ikke formår at opstille eller leve op til egne klimamål, på porten ved næste genvalg.

Det skriver Finans på baggrund af en artikel fra The Guardian.

Læs også: Nye tal: Knap hver anden bestyrelse har ingen kvinder

”Vi har sat forventningerne op til virksomheder, når det kommer til at sætte mål for at nå målet for klimaneutralitet inden 2050. Og vi vil presse dem mere i forhold til at sætte mål og forstå, hvordan de skal nå dertil,” siger Carine Smith Ihenacho, der er governance og compliance officer i Norges Bank Investment Management, til The Gudardian.

Ifølge Finans fortæller hun derudover, at 17 procent af de 9000 virksomheder, som fonden har del i, har sat ”konkrete, videnskabsbaserede klimamål”. 

Sidste år stemte fonden imod 18 virksomhedsbestyrelser, og ifølge Carine Smith Ihenancho vil man gøre det samme ved 80 andre afstemninger de kommende måneder.

Læs også: ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier

Hvis der ikke sker en ændring, kan Norges Bank Investment Management som konsekvens vælge at sælge sin andel, siger hun:

”Vi ønsker at støtte og skubbe virksomhederne mod en kulstofsfattig økonomi, det at trække os ser vi ikke som en løsning på klimakrisen. Men i sidste ende kan det være løsningen – vi har allerede solgt ud ved en del virksomheder, som vi bare mente, havde en uholdbar forretningsmodel,” siger Carine Smith Ihenancho til The Guardian.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere