31.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Vi er ikke så grønne, som vi selv tror

Ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne understreger nye tal fra Danmarks Statistik behovet for at udskifte teoretiske målsætninger med konkret handling, hvis Danmark skal klare sig bedre, når det gælder CO2 udledningen.

Danskerne er meget tæt på gennemsnittet i EU, når det gælder vores udledning af drivhusgasser. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik udledte hver dansker 8,9 ton CO2-ækvivalenter i 2018, hvilket placerer os midt i feltet blandt de europæiske lande.

Og det er slet ikke godt nok ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Tallene skubber alvorligt til forståelsen af, at Danmark hører til blandt bannerførerne for den grønne omstilling. I øjeblikket er vi fuldstændig gennemsnitlige, og der er brug for konkret politisk handling, hvis vi vil rykke os længere frem i klimafeltet”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Ifølge opgørelsen fra Danmarks Statistik er det vores naboland Sverige, som klarer sig bedst. De er nede på 5,4 ton udledte CO2-ækvivalenter per indbygger. Også lande som Rumænien, Kroatien og Schweiz klarer sig bedre end Danmark.

”Forhåbentlig kan tallene være en øjenåbner for ikke mindst politikerne. Vi oplever i øjeblikket en strøm af målsætninger og gode intentioner, mens det kniber mere med at komme med konkrete initiativer, som kan sikre, at vi eksempelvis når regeringens egne mål om en reduktion af CO2-udledningen på 70 procent”, siger Simon O. Rasmussen.

Han mener, at der er behov for, at man fra politisk side sætter gang i handling og konkretet tiltag.  Han oplever særligt, at hele energieffektiviseringsindsatsen i øjeblikket nedprioriteres i den politiske debat. Og det skal ændres, understreger Simon O. Rasmussen.

-CH

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere