15.03.2017  |  Samfund

Vigtigt med åbenhed om Ludomani

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det er vigtigt med åbenhed om Ludomani.

De seneste to weekender har man i fodboldprogrammet Onside kunnet høre fodboldspilleren Patrick da Silva fortælle om sine problemer med spil. Det er ikke bare modigt af ham, det er også et vigtigt signal, han sender til sine fans - unge som gamle. Når Patrick da Silva går ud og bruger sin stjernestatus til at sætte fokus på ludomani i stedet for at bruge den til markedsføring af et spilleselskab, er han med til at bryde det tabu, som folk med spilleproblemer befinder sig i. Det skal han have stor ros for.

Spil er tænkt som underholdning og sjov, og for langt de fleste er spil netop også det, men for en lille gruppe kan spillet tage overhånd og udvikle sig til et altoverskyggende problem både i forhold til venner, familie og økonomi. Hos Danske Spil og behandlingsstedet Frederiksberg Centeret oplever vi, at mange af disse mennesker kan have svært ved at tale om det og bede om hjælp til at stoppe.

Selvom det er et fåtal af danskere, der lider af ludomani, så er det vigtigt, at vi taler åbent om det og erkender, at det er en mulig slagside ved spil. Men med erkendelsen kommer også ansvaret. Derfor har vi både på Frederiksberg Centeret og i Danske Spil et stort fokus på at hjælpe og forebygge ludomani blandt andet hos unge sportsudøvere som Patrick da Silva. Det betyder rent konkret, at Danske Spil og Frederiksberg Centeret i foråret går sammen og laver en større kampagne for at sætte fokus på ludomani blandt unge.

Vi har et stort arbejde at gøre med at informere de unge om, hvad ludomani er, og hvor de kan hente hjælp og vejledning til at forebygge - og komme ud af et spilleproblem.

At bryde tabuet med ludomani er ikke gjort ved en oplysningskampagne alene, og det er også derfor, at vi hele tiden arbejder på at blive bedre til at forebygge ludomani - både som behandlingssted og som spillefirma. Spil skal være underholdning og ikke tage overhånd. Spil med omtanke.

Tags: Danske Spil

Mere fra Danske Spil

Danske Spil

www.danskespil.dk

Ansvarlighed. Og åbenhed.Danske Spil tager løbende initiativ til en række CSR-tiltag. Væsentlige og velovervejede initiativer der skal sikre, at vi fortsat er den førende og ansvarlige udbyder af gode spiloplevelser til glæde for spillerne og til gavn for samfundet. Det er det, vi i Danske Spil er sat i verden for. I vores CSR-rapport og her på sitet belyser vi en række svære d…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere