Virksomheder har nøglen til den CO2-fri økonomi

Ifølge en ny rapport bør erhvervsindkøb af vedvarende energi være drivkraften bag skiftet til en robust, nuludledningsøkonomi. Danske Bank er nyt medlem af netværket bag.

Virksomheder bør gå forrest med indkøb af vedvarende energi for at sætte skub i den grønne omstilling, mener rapport fra RE100..

24.01.2017

CSR.dk

Virksomheder skal tage ansvar og gå forrest i omstillingen til grøn energi, det vil nemlig animere en lang række andre parter til at hoppe med på vognen, og på den måde sætte skub i skiftet til den CO2-fri økonomi.

Læs også: Stærke tal for den vedvarende energi

Sådan lyder hovedkonklusionen i årsrapporten fra netværket RE100, der er en gruppe på 87 af toneangivende, globale selskaber, der går efter 100 procent vedvarende energi (VE). Med titlen “Accelerating Change: how corporate users are transforming the renewable energy market” fokuserer rapporten på hastigheden i den erhvervsmæssige transition i retning af renere energikilder.

En lang række af RE100’s medlemmer har sat sig for at opnå 100 procent VE inden 2024, og 11 nåede målet allerede inden 2015. Sammenlagt skaber netværkets medlemmer en efterspørgsel på VE på 107 TWh årligt, svarende omtrent til strømforbruget for Holland.

Europa er førende
Blandt de medlemmer, der har gjort størst fremskridt inden for den seneste tid, er Goldman Sachs, der er oppe på 86 procent VE, Elopak, der er nået til et tilsvarende niveau, og svenske H&M, der har nået en andel på 78 procent.

Dermed ligger H&M godt til i Europa, hvor 14,4 TWh elektricitet, eller næsten al, blev hentet fra vedvarende kilder. Europa er klart førende foran USA, hvor ca. halvdelen er VE, Kina følger efter med knap en fjerdedel, mens Indien er nede på omkring 10 procent.

Rapporten blev præsenteret på World Economic Forums årsmøde i Davos i sidste uge, og ved den lejlighed offentliggjorde RE100 også tre nye medlemmer. Sammen med Phillips og Gatwick lufthavn ved London er Danske Bank Group nu en del af netværket.

Læs også: Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling

Danske Bank har været CO2-neutral via kreditprojekter siden 2009, og arbejder desuden på løbende at nedbringe sit strømforbrug. Derudover arbejder koncernen med at identificere miljøvenlige investeringer i virksomheder, der er godt rustet til at klare klimaudfordringen, ligesom man inddrager klimamæssige muligheder og risici som en væsentlig faktor i sine brancheanalyser.

-AK

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V