24.01.2017  |  Klima, miljø og energi

Virksomheder har nøglen til den CO2-fri økonomi

Ifølge en ny rapport bør erhvervsindkøb af vedvarende energi være drivkraften bag skiftet til en robust, nuludledningsøkonomi. Danske Bank er nyt medlem af netværket bag.

Virksomheder skal tage ansvar og gå forrest i omstillingen til grøn energi, det vil nemlig animere en lang række andre parter til at hoppe med på vognen, og på den måde sætte skub i skiftet til den CO2-fri økonomi.

Læs også: Stærke tal for den vedvarende energi

Sådan lyder hovedkonklusionen i årsrapporten fra netværket RE100, der er en gruppe på 87 af toneangivende, globale selskaber, der går efter 100 procent vedvarende energi (VE). Med titlen “Accelerating Change: how corporate users are transforming the renewable energy market” fokuserer rapporten på hastigheden i den erhvervsmæssige transition i retning af renere energikilder.

En lang række af RE100’s medlemmer har sat sig for at opnå 100 procent VE inden 2024, og 11 nåede målet allerede inden 2015. Sammenlagt skaber netværkets medlemmer en efterspørgsel på VE på 107 TWh årligt, svarende omtrent til strømforbruget for Holland.

Europa er førende
Blandt de medlemmer, der har gjort størst fremskridt inden for den seneste tid, er Goldman Sachs, der er oppe på 86 procent VE, Elopak, der er nået til et tilsvarende niveau, og svenske H&M, der har nået en andel på 78 procent.

Dermed ligger H&M godt til i Europa, hvor 14,4 TWh elektricitet, eller næsten al, blev hentet fra vedvarende kilder. Europa er klart førende foran USA, hvor ca. halvdelen er VE, Kina følger efter med knap en fjerdedel, mens Indien er nede på omkring 10 procent.

Rapporten blev præsenteret på World Economic Forums årsmøde i Davos i sidste uge, og ved den lejlighed offentliggjorde RE100 også tre nye medlemmer. Sammen med Phillips og Gatwick lufthavn ved London er Danske Bank Group nu en del af netværket.

Læs også: Danske virksomheder: Vi mangler hjælp til grøn omstilling

Danske Bank har været CO2-neutral via kreditprojekter siden 2009, og arbejder desuden på løbende at nedbringe sit strømforbrug. Derudover arbejder koncernen med at identificere miljøvenlige investeringer i virksomheder, der er godt rustet til at klare klimaudfordringen, ligesom man inddrager klimamæssige muligheder og risici som en væsentlig faktor i sine brancheanalyser.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere