15.12.2014  |  Klima, miljø og energi

WWF: ”COP20 i Lima leverede kun det absolut nødvendige”

Hos WWF Verdensnaturfonden betragter man COP20-slutdokumentet som en tynd kop te.

Det slutdokument, som 195 nationers klimaforhandlere nåede til enighed om på klimakonferencen COP20 i Perus hovedstad Lima, får ikke John Nordbo, klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden, til at glæde sig på klimaets vegne. Det skriver Berlingske.   

Læs også: Dansk klimaindsats er verdens bedste

”COP 20 blev en tynd kop te. COP 20 i Lima leverede kun det absolut nødvendige – en skitse til en global klimaaftale, som der skal forhandles videre om frem mod COP 21 om et år i Paris. Meget mere blev det desværre ikke til”, siger John Nordbo til Berlingske.

Klimaminister Rasmus Helveg Petersen mener, at aftalen trods alt er et nøk i den rigtige retning.   

”Med aftalen i Lima er vi kommet et lille skridt videre i kampen mod klimaforandringerne. Men jeg har tænkt mig at beholde arbejdstøjet på, for vi skal øge ambitionsniveauet, hvis vi skal vinde kampen mod klimaforandringerne", siger klima-, energi-, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen i en pressemeddelelse.

Læs også: Danskerne har lav tiltro til global klimaløsning

Af slutdokumentet fremgår det, at hvert enkelt land i første halvdel af 2015 skal lægge en plan for CO2-reduktionen.  

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere